RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 31. märts 2012

MATTI ILVES: VÕITLUS ACTA VASTU ALGAB UUESTI

Ekspress.ee kirjutab: "Euroopa Komisjon, mis on olnud peamine ELi ACTAt tagant tõukav organ, lubas saata ACTA kohta päringu Euroopa Kohtusse. See oleks vähemalt poolteiseks aastaks aja maha võtnud. Kuigi ACTA läbirääkimisi juhtinud ELi kaubandusvolinik Karel De Gucht sellest veebruaris teatas, pole seda ametlikult seni tehtud."

Nii, nüüd on siis asjad selged, Euroopa Komisjon (sisuliselt EL-u valitsus) võttis lihtsalt lühikese pausi. Pettes Euroopa rahvaid, et saadab asja Euroopa Kohtusse, kuid tegelikult seda ei teinud. Nüüd, kus pinged on maha võetud, võib selle kehtestamisega jälle edasi liikuda, nii vähemalt nad arvavad.

Paistab, kõrgametnikel on ACTA kehtestamisega nii kiire, et nad ei saanud endale lubada 1,5. aastast pausi, mille kestel kohus oleks asja arutanud. On ju üpris üldiselt teada, et Euroopa Liitu juhitakse huvigruppide ja mitmete salaühingute poolt. Tõenäoliselt oli avaldatud surve nii suur, et komisjon otsustas kohtu poole mitte pöörduda.

Nüüd seisab aga ACTA vastastel aktivistidel ja inimestel üle Euroopa ees uus võitluslaine. Keskkonnas AVAAZ.org käib ACTA vastaste allkirjade kogumine aga edasi, kasutage juhust, et liituda allkirja andjatega. Andmed saadetakse Euroopa Parlamendi kõigile liikmetele.

ALLKIRJA SAAB ANDA SIIN: https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP