RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 21. märts 2012

Venemaa ja Euroliit plaanivad viisavabaduse kehtestamist

Venemaa ja Euroliit plaanivad viisavabaduse kehtestamist Sotši (2014) olümpia ajaks.
Euroopa parlamendi liige ütles teisipäeval, et Sotši taliolümpiamängud 2014. aastal oleksid hea tähtaeg viisarežiimi tühistamiseks Venemaa ja Euroopa Liidu vahel kas täielikult või vähemalt mängude ajaks. Euroopa parlamendi Venemaa raportöör Hannes Swoboda ütles pressikonverentsil Moskvas, et Euroopa Liit ja Venemaa otsustavad viisarežiimi liberaliseerimise selle või 2013. aasta lõpuks, kui mõlemad pooled seda tõesti soovivad, vahendab RIA Novosti.
Venemaa esitas lühiajaliste reiside viisavaba režiimi lepingu projekti Venemaa-Euroopa Liidu tippkohtumisel 2010. aastal Rostovis ning seda teemat arutati lähemalt Venemaa-Euroopa Liidu tippkohtumisel eelmise aasta detsembris Brüsselis.
Venemaa diplomaatilise passi omanikel on praegu õigus viisavabaks reisimiseks Schengeni viisaruumi 90 päevaks. Seda õigust kavatsetakse laiendada tsiviillaevade ja -lennukite meeskonnaliikmetele. Venemaa soovib viisavabadust ka äripasside omanikele.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/
_______________________
Meie reeturpoliitikud toetavad seda muidugi kahel käel, et mitte minna vastuollu E Liiduga, hoolimata varasematest lubadustest rahvale.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP