RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 16. märts 2012

Okultsed märgid euro kupüüridel – kas need märgid esindavad rahvast või “valituid”?

Läbi aegade on riigid, valitsused ja võimud kasutanud sümboleid. Sümbolitega näidatakse märkide keeles oma võimu. Olgu nendeks siis vapid, vapimärgid, riigi- või valitseja suguvõsa sümbolid.
Nagu dollarilt, nii on ka euro kupüüridelt leitud märke. Mida siis on leitud ja mida need märgid peaksid meile kui euro kasutajatele ütlema? Kõige targem on sellele küsimusele ise vastust otsida, sest matejali on küllaga. On vaja vaid endale aega anda see läbi töötada ja uurida… et killukestest suurem pilt kokku panna.
Euro kupüürilt vääringus “20″ on leitud selliseid märke. Alustuseks üks püramiid. Nagu neid tv muusikakanalite videodes vähe olks näinud (olete märganud käega tehtavaid “külili V” märke muusikavideodes – see sümboliseerib kolmnurka ehk detailsemaks minnes püramiidi).

Üks püramiid. Kas see ongi kõik. Ei, paraku mitte. Asi jätkub kuusnurgaga.
Ehk Taaveti täht.
Kõik kokku moodustab jälle kord kolmnurga, mille tipus on “silm”.

500-eurone. Algul on kõik nagu tavaline. Mingid modernsed klaasist hooned. Aga kui hakata modernse hoone “lõikejoont” pidi kontuuri joonistama (kunagi võib aeg tulla, mis seda saab rahuliku südamega päris rahale joonistada), siis hakkab ilmsiks tulema kolmnurk. Selle kolmnurga tipuks on viisnurk ja “vundamendiks” on kolm viisnurka.
Võib öelda, et see kõik on juhus, kuid kui see peaks olema juhus, siis ometi juhul kui keegi ei käseks selliseid asju joonistada, siis lihtsalt puhtast inspiratsioonist joonistaks iga kunstnik midagi ilusamat.
Ja mida üldse peaks sümboliseerima ELi sümboolikas viisnurk?Kimmo Kiljunen on kirjutanud mahuka teose kõigist maailma lippudest (A ja O taskuteatmik. Riigid ja lipud. Eesti Entsüklopeediakirjastus 2005), milles räägitakse iga lipu juures lahti, miks on valitud igale lipule just need värvid ja mida need sümboliseerivad. Euroopa Liidu lipu kohta seal midagi sisukat räägitud pole, sest ametlikult pole tegu riigiga, vaid “institutsiooniga”.
Lisaks sellele, et tegu on kolmnurkse objektiga on sellel ka 13 astet. Ehk 13 astmega püramiid. Mida see kõik tähendab?
Sama võime leida USA dollarilt. Püramiid, millel on 13 astet ja püramiidi kohal “silm”. 500-eurosel on püramiidi tipus “viisnurk”, mis ka oma viie haruga kiirgab.
Dollaril on see kõik veel palju otsekohesemalt ja ilmekamalt “lahti” joonistatud. Kuid ei tea, kas kõik ameeriklased on kasvõi eneselt küsinud kord elus, miks need märgid nende rahal on ja mida see kõik tähendab?
Mida eestlased oskavad vastata eurol esinevate märkide kohta? Kas need sümboliseerivad Eesti musta mulda ja sinist taevast?
Allikas: http://eestielu.wordpress.com/
____________________
Vaadake alates ajast 43:40: http://www.youtube.com/watch?v=XNAdsHYpkKo&feature=related
M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 16. märts 2012, kell 19:26  

Ärme unusta meie endist 50-ne kroonist,kus ilutses kõikenägev illuminaatide silm.

Matti Ilves 3. detsember 2012, kell 15:10  

Seda küll, vaadake siit:
http://rahvuslane.blogspot.com/2011/10/matti-ilves-veel-vabamuurlastest.html



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP