RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 3. veebruar 2013

Euroopa Liidu juhtivaima riigi vasakjõud nõuavad rikkamate inimeste 100 %-st tulumaksustamist

Saksamaa sotsialistlik vasakpartei Die Linke tahab kehtestada kõigile, kes teenivad üle 500 000 euro aastas, sajaprotsendilise tulumaksu ning teeb selle nõudmise oma parlamendivalimiste platvormi osaks, teatas ajaleht Mitteldeutsche Zeitung reedel.

„Me teeme ettepaneku, et mitte keegi ei peaks teenima rohkem kui 40-kordne elatusmiinimum,“ ütles erakonna Die Linke kaasesimees Katja Kipping partei valimisplatvormi projektis, mille Mitteldeutsche Zeitung oma valdusse sai, vahendab The Local.

Partei dokumendi järgi kulutataks üle 40 000 euro kuus teenivatelt inimestelt kogutav totaalne maks sotsiaalse heaolu finantseerimiseks ja riigi tulevikku investeerimiseks.

„Plahvatusohtlik ebavõrdsus ähvardab demokraatiat,“ ütles Die Linke teine kaasesimees Bernd Riexinger. „Ma nimetan sissetuleku piiramist poole miljoni euroga demokraatiamaksuks.“

Riexingeri sõnul keskendub septembris toimuvate Saksamaa parlamendivalimiste kampaania jõukuse ümberjagamisele.

Ida-Saksa kommunistide ja rahulolematute ametiühingutegelaste liitumisel tekkinud Die Linke on olnud raskustes oma profiili tõstmisega uue juhtkonna juhtimisel pärast ebaõnnestumist ülemaailmsest finantskriisist poliitilise kasu lõikamisel. Die Linke esindajad istuvad Bundestagis ja mitme liidumaa parlamendis, kuid näiteks eelmisel kuul toimunud Alam-Saksimaa valimistel nad esindust parlamenti ei saanud.

Sajaprotsendilise maksu ideega raskelt vasakule kaldumine võib tähendada seda, et Die Linke on kaotanud igasuguse lootuse meelitada vasaktsentristlikke sotsiaaldemokraate riigi tasemel koalitsiooni.

Allikas: Delfi.ee
___________________
Et marksistlikus E Liidus sellisete nõudmistega välja tullakse pole ju midagi isegi imestada.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP