RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. veebruar 2013

MATTI ILVES: EUROOPA LIIT LIIGUB TÄIELIKU TSENSUURI POOLE!

"Postimees" kirjutab: "Nimelt on Euroopa Komisjoni asepresidendi Neelie Kroesi poolt aasta tagasi ellukutsutud kõrgetasemeline töörühm jõudnud järeldusele, et EL vajab uusi reegleid, tagamaks, et ajakirjanikud ja meediaorganisatsioonid käituksid vastutustundlikult ega kuritarvitaks oma võimu.
«Nimetatud organid omandaksid volitused uurida kaebusi ning neil peaks olema reaalne meelevald oma otsuseid jõustada, näiteks määrata trahve, anda korraldusi vabanduste avaldamiseks trükis või eetris ning võtta ära [ajakirjanduslik] tegevusluba,» seisab dokumendis. «Riiklikud meedianõukogud peaksid järgima üleeuroopalisi standardeid ning alluma Euroopa Komisjoni seirele, tagamaks vastavust euroopalikele väärtustele.»"

Ega siin pole ka midagi imestada, et mitte ühegi rahvuse poolt valitud bürokraadid enda võimu suurendavad (see on bürokraatiale omane, kui anda neile vaid suur võim) ja moodustavad totalitaarse liitriigi, see oli rahvuslastele juba ammu selge. Siiani valitses Brüsselis ainult totaalne salastatus, aga nüüd lisandub sellele ka täielik tsensuur meediale, nimetagu nad neid "organeid" kuidas tahavad - nende eesmärk on selge, lämmatada vaba sõna.

Hästi on kirjutanud salastatusest Brüsselis Jüri Lina: "30. oktoobril 1994 avaldas "Dagens Nyheter" Jesus Alcala kirjutise salatsemisest Euroopa liidu võimukoridorides. Materjalid, mida ta tutvustas, tuletavad meelde George Orwelli kirjeldatud olukorda romaanis "1984". Euroopa liidu juhtametnikud tahavad, et ükski ametlik dokument tähtsate otsustega ei lekiks ajakirjandusse. Seepärast vasustatakse iga materjali koopia salakoodiga, et oleks võimalik tuvastada, kes andis dokumendi ajakirjandusele. Ametnikud peavad vastavas eriankeedis teatama ka nende isikute rahvused ja tegevusalad, kellega nad suhtlevad. Lisaks on nad kohustatud ilmutama mismoodi nad suhtlevad. Seesugust jõledat kontrollisüsteemi ei olnud isegi Nõukogude Liidus."

Paistab, et praegu juba toimiv tsensuur pole euroametnikele piisav ja on vaja ikka ohjad täielikult enda kätte võtta. Mart Helme on hästi rääkinud, kuidas toimib meie "vaba ajakirjandus" praegu: "Töötasin pärast välisministeeriumist lahkumist lühikest aega Eesti Päevalehes. Nägin seal, kuidas asjad käivad. Kord kuus käis peremeeste esindaja kohal ja siis istuti peatoimetajaga paar tundi suletud uste taga. Kui esindaja oli lahkunud, hakkasid tulema peatoimetajalt soovitused, millest polnud võimalik keelduda – stiilis, et me peaksime rohkem üht asja kajastama ja las teise asjaga tegeleb keegi teine. Nii vaikselt mõjutati, millise hinnangu annab leht mingitele sündmustele ja protsessidele. Mulle ei olnud selline asi vastuvõetav ja ma lahkusin lehest."
Tsensuuril on pikk ajalugu, näiteks Venemaal. Oskar Ida kirjutab: "Veel keirinna Katariina II oli Venemaal asutatud 1769. ukaasiga tsensuurikomiteed. Järgmisel aastal, juba Paul I valitsemise ajal, suleti kõik eratrükikojad. 1800. aastal keelati välismaiste raamatute sissevedu. ... Hiljem, 1804. aastal, juba Aleksander I ajal, lasti Venemaal käiku 1. tsensuuri põhikiri." Nüüd ootavad meid ees Glavlit´ile sarnased ajad.

Mis meile Euroopa Liidus veel alles jääb? Meilt on võetud juba rahvusriik, sellest olen kirjutanud SIIN ja SIIN; püütakse võtta veel õigus oma ajaloole, sellest SIIN ja nüüd võetakse ka meediavabadus.
Saab teha vaid ühe järelduse, tubli E Liidu kodanik on vaid alandlik ORI, kes lepib bürokraatide absoluutse võimuga!

2 kommentaari:

Anonüümne 7. veebruar 2013, kell 14:46  

Euroopa liitu juhub, kontrollimatu juhtkond,kes võtab pistiseid kurjategijatelt(maffialt) ing tahab teha,seda mis kasulik vaid püramiidi tipule. Samas on EL majanduslikult savijalgadel koloss, piisab vaid selles,et dollar lastakse põhja( see juhtub kindlasti lähiaastatel) ning kogu EL utoopia laguneb. EL on määratud hukkule nii nagu oli seda Nõukogude liit. Praegust näeme me aega,kus hakkab igasugu veidrusi juhtuma. Aga samamoodi juhtus neid ka 1987-1992.a, lõpptulemust teame me kõik väga hästi.

Matti Ilves 7. veebruar 2013, kell 15:39  

Nii see on.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP