RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. veebruar 2013

Mart Nutt kiidab debatti topelt- või isegi mitmikkodakondsuse üle

Laias laastus ta leiab, et topeltkodakondsus mingis ulatuses on tegelikult paratamatus kõikides riikides. Topeltkodakondsus suurendab mitmete inimrühmade valikuvõimalusi, võimaldades kergemini reisida, töötada, saada sotsiaalseid hüvesid ja valida mitmes riigis parlamenti. Samas ta möönab, et riikidele on topeltkodakondsusest enamasti rohkem probleeme kui kasu. Kodakondsus on leping riigi ja isiku vahel ja mitmikkodakondsus tähendab ühe ja sama isiku samasugust lepingut mitme riigiga. Ka viitab ta, et teine probleemide ring tekib olukorras, kus isik on kahe sellise riigi kodanik, kellel on vastandlikud huvid seda kodanikku mõjutada või kasutada. Eesti ja Venemaa puhul võib sellist huvide konflikti ette kujutada.
Tegelikkus on selline, et kuigi Eestis pole topeltkodakondsus osaliselt välistatud ning mingit laadi debatt selles osas käib, siis pole ometigi riigi huvidest lähtuvalt tegemist olulise küsimusega, sest meie riik on kodakondsuse tähenduse viinud sedavõrd madalale tasandile, et see eriti kedagi ei huvita - ei riiki, kodanikke ega ka mittekodanikke. Ja see tendents on jätkuvalt süvenev. Eesti riik ise on kiires liikumises europrovintsistumise poole ja kodakondsusel pole meie riigis juba ammu mingit erilist tähendust.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

2 kommentaari:

Anonüümne 6. veebruar 2013, kell 11:51  

Kaldun arvama ,et see topeltkodakondsuse teema on tõstatatud Keskerakonna pärimisele, Ilvese kodakondsuse kohta!Karta on ,et mees Eesti kodakondsust ei oma ja topeltkodakondsuse sisseviimisega ,ei peaks loobuma USA kodakondsusest.Wikipeedia küll väidab ,et Ilves on loobunud 1993a USA kodakondsusest kuid ei ole ühtegi märget mis riigi kodakondsuse on mees hiljem omastanud.Peale selle on Ilvese sünnimaa Rootsi ...

Matti Ilves 6. veebruar 2013, kell 22:40  

Väliseestlastele on lubatud topeltkodakodnsus ka juba nüüd, tean seda kindlasti.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP