RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 20. veebruar 2013

Konservatiivse Rahvaerakonna juhiks tõuseb ilmselt Mart Helme


Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimeheks saab aprilli keskel toimuval kongressil tõenäoliselt endine diplomaat Mart Helme.

Alates 2011. aasta mai lõpust on varem Rahvaliidu nime kandnud, kuid mullu märtsis Eesti Rahvusliku Liikumisega ühinenud ja nime vahetanud parteid juhtinud Margo Miljand, kes järgmisel kongressil esimeheks enam ei pürgi.
Miljand ütles Postimehele, et lubas erakonna esimeheks saades vedada parteid kaks aastat, tuua erakonna selle ajaga võlgadest välja ja leida uue esimehe. «Mina olen oma töö ära teinud ja kandideerin küll aseesimeheks, aga mitte enam esimeheks,» lausus ta.
Erakonna uueks esimeheks on Miljand pakkunud Mart Helmet, kelle kandideerimist on tema sõnul toetanud juba ka paljud maakonnaühendused. «Mart Helme on analüüsiv ja olukorda adekvaatselt hindav inimene, kel on süda Eesti riigi poole, Eestis elava rahva poole ja riigi säilimise poole. Ta on väärikas kandidaat ja võin täna isegi juba öelda, et väärikas esimees,» märkis Miljand.
Tema sõnul võetakse juhivahetus ette, pidades silmas 2015. aastal toimuvaid riigikogu valimisi. «Uus juht peab minema valimistele oma programmi ja mõtetega ja sellepärast seda kaks aastat enne valimisi tehaksegi,» märkis ta ning avaldas veendumust, et järgmises parlamendikoosseisus on erakond taas esindatud.
Eelmistel riigikogu valimistel hääletas toonase Rahvaliidu poolt 12 184 inimest ehk 2,1 protsenti valijatest. Selle tulemusega ei ületanud parlamendis varem kuut kohta omanud erakond enam valimiskünnist.
Helme osales 2011. aasta märtsis toimunud valimistel üksikkandidaadina ning kogus Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas 2467 häält. Kuigi Helme tegi üksikkandidaatidest paremuselt teise tulemuse, jäädes alla vaid reservkolonelleitnant Leo Kunnasele, ta riigikokku ei pääsenud. Konservatiivse Rahvaerakonnaga ühines Helme eelmisel aastal ja praegu kuulub ta erakonna juhatusse.
Konservatiivse Rahvaerakonna kongress, kus valitakse parteile uusi juhte, toimub 13. aprillil Tallinnas.

Karin Kangro

Allikas: http://www.postimees.ee/1142880/konservatiivse-rahvaerakonna-juhiks-touseb-ilmselt-mart-helme/

"Postimehe" gallupi tulemused kell 24.00:

Kas Mart Helme viib endise Rahvaliidu, praeguse Konservatiivse Rahvaerakonna, uuele tõusule?

Jah, kindlasti ta suudab seda (1577)
42%
Võib-olla (400)
11%
Ei, seda parteid ei päästa miski (1579)
42%
Ei tea (186)
5%
Küsitluses on osalenud 3742 inimest
____________________
Gallupi tulemused on väga head, ainult 42% vastas esitatud küsimusele eitavalt.
M.I.
____________________
 Viimased gallupi tulemused on veelgi paremad, täna kell 12.15:

Kas Mart Helme viib endise Rahvaliidu, praeguse Konservatiivse Rahvaerakonna, uuele tõusule?

Jah, kindlasti ta suudab seda (1935)
44%
Võib-olla (468)
11%
Ei, seda parteid ei päästa miski (1821)
41%
Ei tea (216)
5%
Küsitluses on osalenud 4440 inimest

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP