RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. veebruar 2013

MATTI ILVES: E-RIIGI AKADEEMIA SOOVITAB EESTI ID-KAARTE JAOTADA VÄLISMAALASTELE

Vikreraadios rääkis E-riigi Akadeemia vanemkonsultant Mari Pedak ja soovitas jaotada Eesti digitaalset identiteeti kõigile Eestisse saabuvatele välismaalastele. See tähendab, et igal välismaalasel saab siis olema võimalik taotleda Eesti ID-kaarti.

Meil kehtib ID-kaart eelkõige isikutunnistusena, seega, selle jabura idee elluviimisel pakutakse kõigile välismaalastele Eesti isikutunnistust.
ID-kaartiga saavad välismaalased Eesti riigi vastutusel tuvastada internetikeskonnas oma isikut ja teostada ka kõikvõimalikke tehinguid, isegi pangaoperatsioone, mida see keskond pakub.
Saates peeti oluiliseks seda, et nii saab välismaalasi tugevamalt siduda meie riigiga ja meelitada neid võib-olla siia elama. Eriti tähtis oleks ka, et Eesti saab nii jälle maailmale tutvustada ennast eduka ja eesrinliku e-riigina. Pealegi olevat Euroopa Liidus ettevalmistamisel vastavad seadused ja me ei tohiks jääda sabassörkijate ossa.

Eesti isikutunnistuse omanikul on siin õigused, mida neilt ei ole enam võimalik ära võtta. Mis saab nii aga meie riigist ja eestlastest(?), see ei paista golbaliseerimist pooldavaid euroinimesi üldse huvitavat.
Küllap ka meie valitsejad ja kartellipoliitikud sellest ideest kinni haaravad, sest nii on võimalik teenida jälle plusspunte enda ülemustelt Brüsselis.

2 kommentaari:

Anonüümne 23. veebruar 2013, kell 08:18  

Sama teema USAs ka. Varsti ei saa keegi enam osta-müüa või tööd, kui pole biomeetrilist ID-kaarti.

http://www.thedailysheeple.com/will-americans-soon-not-be-able-to-buy-sell-or-get-a-job-without-a-global-id-card_022013

Anonüümne 25. veebruar 2013, kell 19:31  

jama on see, et meie peame relva omamiseks luba taotlema...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP