Flag of European Union
Lekkinud dokumentide kohaselt kavatseb Euroopa Parlament kulutada üle kahe miljoni euro, et võidelda EL-i vastaste netikommentaatoritega. Idee on jälgida negatiivseid ja palgata sõbralikke kommentaare kirjutavad inimesed, kuna EL-i vastane viha inimeste seas näitab tõusutendentsi.

Ajaleht Daily Telegraph kirjutab, et nende toimetusse on jõudnud konfidentsiaalsed dokumendid, mille kohaselt kavandatakse suuri kulutusi euroliidu sõbralikuks propagandaks, mis on kavandatud 2014. aasta juuni valimiste eelsesse ja toimumise aega.

Uue strateegia võtmeks on “avaliku arvamuse monitooring”, et “välja selgitada võimalikult varases staadiumis poliitilised sõnavõtud sotsiaalmeedias ja blogides, mis võivad tekitada meedia ja rahva huvi”.
“Erilist tähelepanu nõuavad riigid, kelle inimeste hulgas on suurenenud euroskeptitsism,” on kirjas eelmisel aastal koostatud dokumendis. “Parlamendi poolt palgatud suhtlejad peavad oskama jälgida avalikke vestlusi, neid analüüsima, mõistma populaarseid teemasid ja reageerima olulisematele neist kiirelt, liitudes vestlusega ja püüdma seda mõjutada, näiteks fakte esitades või müüte purustades.”
Suhtlejate-jälgijate roll internetis on dokumentides selgelt välja kirjutatud. Vastuolulise plaani sisuks on netikommentaaride kaudu jätta muljet tugevamast ja ühtsemast Euroopast, EL-i vastaseid arutelusid teises suunas mõjutades.

Euroopa Liidu populaarsusele ei aita kaasa ka David Cameroni seisukoht, et EL-i liikmelisuse võiks tulevikus panna rahvahääletusele. Isegi Saksamaa kodanikud on hakanud sel teemal arvamust avaldama, hoolimata kantsler Angela Merkeli jätkuvast poolehoiust liidule. 2012. aasta septembris Bertelsmanni fondi korraldatud küsitluse järgi arvab 49% sakslastest, et riigi asjad paraneksid tunduvalt, kui Euroopa Liidust välja astutaks.

Allikad: Russia Today, Blaze, Daily Telegraph


Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/