RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. märts 2011

EESTI MEEL: Kuhu kaldub AK?


Uno Maasikas — kauaaegne KGB ja AK kaastööline — ütles rahvusvahelise kuulsusesga telesaate 55. sünnipäeva puhul tänase AK kohta:
"Kui seal kallutatus on, siis mulle sobivas suunas."
Haruldane KGB nuhk — ta on enda pikka agendikarjääri ka ise tunnistanud — alustas kõnelust Vikerraadio (ERR-1) 11. III 2011 pealelõunases «Uudis+» saates sellest, kuidas ta AK-sse üldse jõudis. Algus oli paljulubav:
"Töötasin hoopis teiste ülesannete kallal."
Uno-Georg Maasikas (*1931) mitu aastakümmet väldanud KGB-tööst ses saates siiski ei rääkinud. Ta ei maininudki seda asutust, isegi mitte siis, kui jõudis meenutustega 23. VIII 1987 Hirvepargini.

Eesti Aktuelle Kamera sai siis esmalt hallist majast korralduse teha terve saade selle epohhiloova meeleavalduse teemal, ent lõpuks võttis KGB kogu saatematerjali ära ja mattis arvatavasti oma salaarhiivi. Kas ja milline osa võis selles infoprovokatsioonis olla AK-s resideerival KGB agendil?
Vikerraadio märkis: "Täna möödub 55 aastat eakaima TV-uudistesaate «Aktuaalse kaamera» algusest. Uno Maasikas töötas ETV-s üle 30 aasta, sellest enamuse AK toimetuses. Millised on ta eredamad mälestused? Kuidas vanasti uudistesaadet tehti…"
Sestap AK-tuaalses Hirvepargist ei räägitudki siis, kui sündmus  a k t u a a l n e  oli. Teatud poliitiliste protestiaktsioonide mahavaikimist jätkab AK ka tänapäeval (vt EestiMeel: Pingviinide elu pärast ilveste tulekut) ilmselt päritoluga determineeritud inertsist, hoidmaks DDR-i Aktuelle Kamera ja oma KGB ristiisade (Vladimir Raudsepp jts) lippu.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP