RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 13. märts 2011

EINAR LAIGNA: Kas teel saatana märgi alla?

Iga rahvas, riik ja kultuurkond ehituvad üles kindlale kõrgemale ideele, millesse kõik usuvad ja mille poole püüdlevad. Hämmastavalt stabiilsena püsinud muinaskultuurid olid kõik orienteeritud teispoolsusesse ja leidsid oma olemasolule kosmilise aluse. See suundumus lõigi ajalise stabiilsuse, oli inimeste ja oli jumalate maailm.

Nii on ka praegu, ainult teispoolsuse asemel on jumaluseks väga maine eesmärk: sotsiaalse õigluse ja heaolu tarbimisühiskond. Aga maistel jumalustel pole kuigi pikk eluiga: Nõukogude Liidu lühike ajalugu ammendas kiiresti usu helgesse tulevikku. See asendus küünilisusega ja sooviga juba täna tuleviku hüvedest oma osa saada. Kui 70. aastatel murenes usk kommunismi üritusse, oli Nõukogude Liidu saatus ajaloos sellega otsustatud.

Rahvad ja riigid püsivad eetikal ja usul kindlatesse väärtustesse. Kui need hävinevad, siis hukkuvad ka rahvad ja riigid...
_____________________________
Euroopa Liit ei toetu eetikale ja usule kindlatesse väärtustesse. Seepärast on see moodustis määratud juba lähitulevikus lagunema.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP