RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 2. märts 2011

MART NIKLUS: TRADITSIOONI JÄTKATAKSE

Keegi küsis minu käest, kas protsesse tohib nimetada õigete nimedega. Lisas juurde, et võiks veelgi lisada küsimusi, mis on jäänud ametliku korrektse vastuseta või selge hinnanguta.

1. Protsesse on mitmesuguseid, seetõttu tuleb selguse ja täpsuse huvides neid ka õigete nimedega nimetada: keemilised protsessid (näiteks reaktsioonid), bioloogilised protsessid (ainevahetus), kohtuprotsessid jne. Mitte ainult protsesse, vaid ka kõiki muid sündmusi ja nähtusi tuleks nimetada ainult nende õigete (adekvaatsete) terminitega.

2. Endiste politrukkide, partorgide, komsorgide, teadusliku kommunismi lektorite jne aset täidavad tänapäeval nn arvamusteliidrid või arvamustekujundajad - sageli professionaalsed telenäod või raadiohääled, kes vaatajatele-kuulajatele kõiketeadja näoilmega ning kätega vehkimise saatel seletavad, mis on nende arust hea, mis on halb, mis on õige, mis on vale. Teiste sõnadega - hoolitsevad selle eest, et inimeste väärtushinnangud, ellusuhtumised, maailmavaated jne oleksid "poliitiliselt korrektsed".

Ametliku korrektse vastuseta jäänud avaldustele pole näiteid vaja kaugelt otsida. Soovitan ükskõik kellel järele mõelda, miks pole ikka veel vajalikuks peetud uurida Jüri Kuke (1940-1981) tagakiusamise ja hukkumise asjaolusid. Miks ikkagi tahetakse Eesti Vabariigile uut piirilepingut Venemaaga, kui samas väidetakse, et 1920. aasta Tartu rahuleping ju kehtivat?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP