RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 5. märts 2011

NSBLOGI: Valel on lühikesed jalad

Posted in nsblogi@politician.com, Taavi.R. on 4. märts 2011 by TAAVI.R.
Liberaalide valimislubadused pealiskaudsele kampaaniale kohaselt, mis mõeldud kergemeelsete häälte saamiseks, räägivad madalamate kodukulude ja madalamate maksude tulekust.
Arvestades lähiaastatel kasvavat survet sotsiaalsüsteemile , mis nõuab juba ammu reforme tulenevalt rahvastiku vananemisest, elektrituru avanemisega kaasnevat inflatsiooni, töötuse jätkuvat kõrgel olekut ja tööjõu väljarännet pole neil lubadustel mingit alust.
Lähiaastail muutub eelarve tasakaalustamine järjest keerukamaks ülesandeks, ajutised ja ühekordsed abinõud ammenduvad. Ühekordseks abinõuks oli näiteks Eesti Telekomi müük rootslastele ja riigifirmadest dividendide väljarookimine. Viimast osa tehakse ka täna, kuigi lähiaastatel tähendab see hinnatõusu, sest kaotatud raha tuleb neil firmadel tagasi teenida.
«Lähiaastatel on maksude muutmise puhul mänguruum üsna piiratud ja näiteks mingi maksu alandamisega peavad kaasnema kas kulude kärped või siis tulude suurenemine mõne teise maksu arvel,» Eesti Panga rahapoliitika osakonna nõunik A.Saarniit.
Seega võib järeldada, et liberaalide valel on lühikesed jalad.
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP