RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 18. märts 2011

MATTI ILVES: EESTLASTE SUUREST AJALOOST

Tänapäeval on eestlased väike rahvus, see aga ei tähenda, et meie ajalugu ei võiks olla suur. Meie kaasaegsed ajaloolased heidavad kõrvale pea kõik meie ajaloolist suurust näitavad faktid kui ebausaldusväärsed, see puudutab isegi kroonikaid. Näiteks "Liivimaa vanem riimkroonika" kirjeldab eestlaste relvastust muistse vabadusvõitluse ühes esimeses lahingus: "Eestlased ohtrasti kuulsust jahtima tulid omalt maalt siia. Nad kandsid kilpe ja odasid, palju rõngassärke ja mõnd kiivrit oli näha helkimas läbi tolmu."
Olen lugenud ajalooõpikut (ilmunud taasiseseivuse ajal), kus väideti, et eestlased ei kandnud lahingus rõngassärke kuna need olevat rasked ja sama raamat väidab - kiivreid eestlased ei kasutanud.
Ma ei tea, kas olete märganud, et nüüd oleme tänu "väikese" ajaloo kummardajatele jäänud ilma ka Tallinna esmamainimisest al-Idrisi poolt 1154. aastal. 2004. aastal täitus seega Tallinna esmamainimisest 850 aastat ja oli oodata suuri pidustusi. Ma helistasin Tallinna linnavalitsusse umbes aasta varem ja küsisin, et milliseid ettevalmistusi nad teevad selle tähtpäeva tähistamiseks? Mulle vastati, et ajaloolaste tungival nõudmisel seda ei tähistata, kuna Tallinna esmamainimine ei ole usaldusväärne ja see on meie ajaloost kustutatud.
Lugege meie suurest ajaloost aadressilt: http://www.hot.ee/zzirk/eestlast.htm

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP