RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 4. märts 2011

Üksikkandidaadid: Eesti vajab uut, iga kodaniku õigusi kaitsvat valimisseadust

SI-97

Pooled üksikkandidaadid (16) tegid valimispäeva eel ühisavalduse.

Head Eesti kodanikud!

Meie riigi põhiseaduse nurgakiviks on, et seaduse ees oleme me kõik võrdsed. Nii peaks see olema kõigis eluvaldkondades, eriti aga Riigikogu valimistel. Kahjuks aga pole see nii.

Parlamenti kandideerivad erakonnad saavad kulutada hiigelkampaaniatele miljoneid eurosid rahva raha, sest parteisid rahastatakse riigieelarvest. Üksikkandidaadid peavad aga maksma enda nähtavaks tegemise eest oma taskust. Sestap oleme olnud ka kordades tagasihoidlikumad.

Erakonna nimekirjas Riigikokku pürgiva inimese eest nõutav kautsjon on võrdne üksikkandidaadi kautsjoniga, mis eeldaks võrdset kohtlemist valimistel. Ent siingi ei näe me seadusandja tuge. Olgu selleks siis üksikkandidaatide nimede puudumine eelhääletamise üleriigilistes nimekirjades või üksiküritajate nimede kadumine e-hääletuse arvutiekraanidelt. Oleme arvamusel, et nii võisid üksikkandidaadid eelvalimistel kaotada tuhandeid hääli.

Suurimaks ebavõrdsuse näiteks on Riigikogu valimise seaduses sätestatud tingimus, et partei kümnekonnast inimesest koosnev piirkonna nimekiri ehk nn "meeskond" võib koguda ühe parlamendikoha saavutamiseks vaid 75% lihtkvoodist, sellal kui üksikul üritajal tuleb saavutada 100%-line tulemus. Kui see pole "kambakas" üksikkandidaadi vastu, siis mis see on?

Kuidas tagada, et erakondade tagatubadest juhitud seadusloome, millega kaasneb kandidaatide ebavõrdne kohtlemine, ometi kord lõpeks? Arvame, et selleks vajab Eesti uut, iga kodaniku õigusi kaitsvat valimisseadust. See ongi valitava XII Riigikogu ülesanne.

Kuidas aga saavutada, et üksikkandidaadid saaksid täita oma missiooni ning pääsedes Riigikokku, algataksid vastava seadusemuudatuse?

Sellele küsimusele on vaid üks vastus - Eesti meestel ja naistel tuleb ajaloolisel pühapäeval, 6. märtsil, toetada oma häältega üksikkandidaate. Üksikkandidaadile antud hääl ei libise edasi erakondadele ega hakka sealsetes nimekirjades vedama Riigikokku inimesi, keda rahvas pole jõuliselt usaldanud.

Kordame - üksikkandidaadile antud hääl jääb üksikkandidaadile.

Rahval on aeg näidata, et ta soovib õiglast riiki!

Üksikkandidaadid:
Anne Eenpalu
Andres Ergma
Mart Helme
Ege Hirv
Aivar Koitla
Leo Kunnas
Märt Meesak
Valdo Paddar
Henn Põlluaas
Andreas Reinberg
Veiko Rämmel
Mark Soosaar
Rein Teesalu
Toomas Trapido
Sten-Hans Vihmar
Üllar Õun
Allikas: http://www.si.kongress.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP