RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. märts 2012

AJALUGU: Verised venemaa agressorid

                                                           Narva piiramine 1558

Ei ole ükski teine riik ja rahvas eestile läbi ajaloo nii palju halba ja kurjust teinud, kui seda on venelased ja venemaa. Vene okupandid on lugematute eestile kallaletungimiste käigus tapnud üle 200.000 eesti inimese.
Venelaste verised vallutussõjad Eesti vastu, alates:

1701 - Vene väed tungivad Lõuna-Eestisse. Septembris toimuvad lahingud Räpinas, Kasaritsal ja Rõuges. rüüsteretked eriti Alulinna piirkonda. Talupojad korraldavad enesekaitse salku.
1702 – Venelaste Põhjalik rüüstamine pärast Hummuli lahingut Pärnumaal, Tartumaal ja Mõniste piirkonnas: "Venelaste poolt Põletati maani maha kõik kirikud, enam kui 100 mõisa ja 1000 küla. Inimeste kallal tarvitasid nad igasugu vägivalda - nad tapsid ilma vahet tegemata mehi, naisi ja lapsi või viisid nad vangis minema.
1703 – Venemaa Tsaar Peeter I väejuhi šeremetjevi rüüsteretk läbi Eesti; rüüstetegevusest jäävad enamvähem puudutamata ainult Harjumaa, Läänemaa, Pärnumaa kesk- ja põhjapoolsed alad ja saared, seega vähemviljakad maaosad. Vangistatakse palju eesti talupoegi, eriti arvukalt lapsi, saates neid Ukrainasse: "Ei ole võimalik kirjeldada suurt kahju ja viletsust, mida kirjeldatud rüüsteretk põhjustas. Põletati ära mitte ainult palju ilusaid kirikuid, väikesi linnu, mõisu ja kuni 1500 küla, vaid ka 1000 koormat osalt jahvatatud, osalt jahvatamata vilja. Ka võttis vaenlane kaasa hulk vaske ja tina majatarvete ja kirikukellade näol. Samuti ajas ta oma maale kuni 1000 veist, ja mida ta kaasa võtta ei saanud, nagu sigu ja hanesid, need ajas ta kokku küünidesse ja tallidesse ja põletas ühes nendega. Venelased tapsid palju inimesi ja küüditasid oma maale suure hulga noori lapsi.
1703/04 - Venelaste korduvad rüüsteretked Narva ümbruskonda.
1704 - Venelaste rüüsteretk Tartumaale: "1704. a. jaanuaris tungisid venelased piki Peipsi järve Torma, süütasid külad põlema ja võtsid kaasa palju inimesi. Kes tugeva külma käes hukkusid või enam edasi minna ei suutnud, need uputati Peipsi järvel jää alla."
1704 - Tartu alistub 13. juulil Vene piiramisväele. Venelased ei täida kapitulatsioonitingimusi ega lase Tartu garnisonil siirduda Tallinna, nagu kokku lepitud.
1704 - Narva vallutamine venelaste poolt. Vallutamisele järgnes linna rüüstamine vene sõdurite poolt tsaar Peetri enda juhiste kohaselt. "Ka surnud, olgu kõrgest või madalast soost, kisti välja haudadest ja visati jõkke. Kurb ja kole vaatepilt oli, kuidas haiges, kes majades, kindlusvallidel ja mujal lamasid, hunnikusse vankritele laoti ja Narva joast alla kallati, kus nad kaebliku kisaga hukkusid. Sellele õnnetusele oli võrdne asjaolu, et Narva elanikelt kõik lapsed 6-14. a. vanuses ära võeti, et neid Venemaale viia.
1707 - Vene ratsaväe suurem rüüsteretk Põhja-Tartumaale, Põltsamaa, Puka, Sangaste ja Karula suunas. Põletatakse uuesti Valga.
1708 - Vene väe uus suur rüüsteretk Liivimaale. Valgamaa laastatakse metsikult. Talud ja mõisad põletatakse. Vili põldudel tallatakse ja niidetakse maha.
1708 - Narva ja Tartu kodanikkond viiakse Venemaale sundasumisele. Paljud surevad. Osa pääseb tagasi viis aastat hiljem. Tartu linn hävitatakse. Jäävad rüüstatud kujul ainult üksikud ehitused.
1709 - Pärnu vallutatakse venelaste poolt.
1710 - Tallinn kapituleerub vene okupatsiooni vägedele.
1710-1918 - Eesti verise Venemaa okupatsiooni all.
1917 - Vene okupandid sõjaväed omavolitsevad ja rüüstavad Eestis.
1918 - Vene punavägi hakkab novembrikuus tungima Eestisse. Järgnevad veresaunad Rakveres, Tartus ja mujal.
1924 - Venemaalt organiseeritakse Eestis mässukatse 1. detsembril.
1939 - Venemaa surub Eestile peale vägivaldse "abistamispakti". Vene väed asuvad baasidesse. Venelased rikuvad pakti tingimusi.
1940 - Venemaa sõjavägi asub 17. juunil Eestisse. 21. juunil teostab vene okupatsioonivägi Eestis riigipöörde.
1944 - Venemaa sõjavägi tungib 2. veebruaril üle Narva jõe 6. märts – 200 vene lahingulennukit heitis 11 tunniga Narvale ligi 4000 pommi, hävitades praktiliselt ajaloolise linna.. 9. märts – terve öö pommitasid Vene lennukid Tallinna, hukkus üle 600 inimese, hävis hulk elamukvartaleid. 22. september- venemaa punaarmee okupeerib Tallinna. 19. detsember - Viimase osana Eestist okupeerisid Vene väed enda valdusse Ruhnu saare, Eesti sai täielikult okupeeritud vene okupatsioonivägede poolt algas Venemaa julm ja verine okupatsioon mis kestis ligi 50 aastat selle käigus küüditati, tapeti ja piinati surnuks tuhandeid eestlasi. Venemaa okupatsioonivõimud tõid venemaalt eestisse okupatsiooni ajal venestamise eesmärgil sisse üle 400 000 vene okupant-kolonisti kellest suurem osa elavad veel siia maani eestis edasi, enamus nendest vene okupant-kolnistidest toetab ühtse venemaa filiaal parteid keskerakonda. Vene meelsel keskerakonnal on sõlmitud venemaa kgb-fsb parteiga ühtne venemaaga salajane koostööpakt mille eesmärgiks on eesti vene võimu alla tagasi viimine.
Allikas: "Postimehe" kommentaarium

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP