RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 10. detsember 2012

MATTI ILVES: VALITSUST EI HUVITA TEGELIK EESTI KAITSEVÕIME


ERR kodulehelt: "Ida-Viru maavanem Riho Breivel on saatnud riigikogu riigikaitsekomisjonile pöördumise, milles ta tunneb muret piirivalve võimetuse üle tegutseda sõjalise konflikti korral. Breivelile valmistab piirivalve sõjaline võimekus muret seetõttu, et piirivalve on nüüd liidetud politseiametiga ja piirivalvel on rohkem ülesandeid kui vanasti oli. Teine probleem on selles, et piirivalvel puudub kaitseväeline väljaõpe ja juhul kui peaks juhtuma mingisugune relvastatud konflikt piiril, siis piirivalve enam tõenäoliselt oma ülesandeid täita ei saa." Piirivalvel puudub nüüd sõjaline- ning eriti ohvitseride taktikaline ettevalmistus ja üksuste juhtimise kogemus.

See on tõsine mure meie kaitesvõimekuse pärast ja on tähelepanuväärne, et selle probleemi tõstis üles maavanem, mitte aga piirivalve esindajad ise.
Politsei- ja Piirivalve ameti kodulehelt: "Sellisel kujul alustas Politsei- ja Piirivalveamet tööd 1. jaanuaril 2010. Siis liideti seni eraldi asutustena tegutsenud Politseiamet, Keskkriminaalpolitsei, Julgestuspolitsei, Piirivalveamet ning Kodakondsuse- ja Migratsiooniamet. Endiste politseiprefektuuride, piirivalvepiirkondade ja KMA regionaalsete büroode baasil moodustus neli territoriaalselt prefektuuri, mis on 2012. aastast samuti PPA koosseisus ja moodustavad ühe asutuse."
2010. aastal loodi üks mammutametkond, mis siiani ei ole korralikult tööle hakanud, peamiselt mitmesuguste juhtimisprobleemide tõttu ja seda on ka tunnistanud viimasel ajal mitmed ametnikud.
Seega likvideeriti iseseisev Piirivalveamet, samuti Piirivalve Narva-Jõesuu Õppekeskuses, kus piirivalve sai ka täieliku sõjavälise ja piirikaitselise väljaõppe. Sõja olukorras oleks allutatud piirivalve Kaiteväele ja võtnud vastu vaenlese esmalöögi.
Meie valitsustegelaste soosingul sai kunagi  piirivalve staabiülemaks (1993) KGB major Aare Evisalu, endine vastuluureohvitser Saaremaal asunud NSVL Piirivalveväeosast, siin ei ole ka midagi imestada. Evisalu suri 7. mai 2011 Odessas, Vikipeedia andmetel.
Sellist piirivalve allutamist sisuliselt politseile põhjendati jällegi E Liidu nõudmistega. Aga kui Soome astus liitu, siis jäi seal piirivalve süsteem muutmata.
Kokkuvõtteks võib ütelda, et see ei ole ainus samm meie isesesva kaitsevõime nõrgendamisel.

Toon ka ühe video, kus vene polkovnik kahepalgeliselt kiidab meie väeosade lahinguvalmidust ja see ajas ilmselt kaitsevõime eest vastutavad ametnikud õnnest lausa särama:





2 kommentaari:

Anonüümne 10. detsember 2012, kell 20:21  

Eestist saab 2014.a ametlikult demilitariseeritud riik, pole vaja palju edasi mõelda,mis see pikemas perspektiivis tähendab.

Anonüümne 29. märts 2015, kell 18:22  

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP