RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 9. detsember 2012

Simmid said oma tahtmise

Rohkem kui pool Eesti elanikkonda on arvamusel, et eeloleval aastakümnel suureneb maailma ebastabiilsus ja sõjaliste konfliktide tõenäosus, selgus tänavu sügisel korraldatud avaliku arvamuse küsitlusest.
Ka julgeolekueksperdid hindavad tulevast aastakümmet pigem ebastabiilsemaks, kui praegu ja seda mitmel põhjusel: USA jätkub nõrgenemine, Euroopa majanduse allakäik, tähtsate transporditeede pärast ägenev rivaliteet ning Venemaal toimuv.
Mitmetel andmetel on Venemaa järgmiseks peaministriks tõusmas ülimalt Balti vaenulik D. Rogozin, mis muudab Venemaa poliitika kindlasti Eesti suhtes vaenulikumaks ja ettearvamatumaks. Mida öelda selles kontekstis Eesti sõjalise kaitse uue arengukava kohta, mida riigikogu riigikaitsekomisjon hakkab kärpima? Seetähendab, et iseseisva kaitsevõime arendamisele tõmmatakse sisuliselt kriips peale ja jäädakse lootma mureneva arikkel 5 peale, mis peaks tagama utopistide lootuse järgi selle, et NATO, mille liikmesriigid Liibüa küsimustki ühiselt otsustada ei suutnud, saabub siia võitlema.
Reservkolonelleitnant Leo Kunnas, Eesti riigikaitsejuhtide sage oponent, ja mitmed teised reservi astunud ning nüüd kõnelemisluba omavat kaitseväe kõrgel ametipostil olnud eksperti lasevad uue arengukava sõelapõhjaks. Kunnas ei ole vastu sellele, et kaitseväel tuleb tulevikus kitsamalt läbi ajada, kuid väidab, et mitme kavas oleva punkti elluviimine hoopis suurendab pikemas perspektiivis kulusid.
Olukorras, kus mitmed Euroopa riigid on kärpimise ajastul andmas tipptasemel raskerelvi ära kommiraha eest, tekitab jutt, et pole võimalusi küsimusi. Arvestades, et vigasele võidusambale kulunud raha eest oleks saanud näiteks juba esimesed pruugitud, kuid moderniseeritud F-16MLU hävitajaid rääkimata Gripenitest, mida näiteks Ungari üleüldse rentimas on. Analoogseid näiteid võib palju leida.
Kõik see jätab taas mulje, et süsteemi on tugevalt imbunud teatud riigi huve teenivate eriteenistuste vastutöötajaid, kelle ülesanne on KV arengu raskendamine, sest pole mõistlik, et kahekümne aastaga on saavutatud niivõrd vähe.

Allikas: http://staap02.wordpress.com/

1 kommentaari:

Anonüümne 29. märts 2015, kell 18:23  

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP