RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. veebruar 2013

EUGEN VEGES: Poliitmafioosod ei teadvusta palju probleeme nad üldsusele oma tegevusega tekitavad

Postimees: Filmiprodutsent Artur Talvik kirjutab, et Põhjamaade- sarnase, oma kodanikega arvestava demokraatiani läheb praeguse valitsemisstiili juures aega veel vähemalt järgmised viiskümmend aastat.
Eesti demokraatia mädaneb. Sellest erituv hais matab hinge, toob klombi kurku, otsustajad isegi ei ürita mädapaiset avada. 
Miks peaksid? 
Eestis võib kaotada ju kõik (sotsiaalne turvalisus seisab varesejalgadel), mis teeb otsustuskvaliteedi muutmise keeruliseks. 
Reeglid määravad lähenemised, need panevad paika seltsimehed, kes sellega endale mõnusa elamise tagavad. Riigikogu ja paljud ametid (sh nõukoguliikmed, sihtasutuste asjapulgad jne) komplekteeritaksegi luksuslikku elu taga ajavatest inimestest, sest nemad on manipuleeritavad. Siis pole poliitaferistidel vaja ühiskassast laekuvate summade pärast muretseda, „annetajad“ maksavad isegi olematule maailmavaatele peale.
Poliitvõimu külluslik rahastamine ja võimukeskne valimissüsteem on jätnud Eesti demokraatiast järgi vaid nime. Parteide (ja nende asjameeste) külluslik rahastamine ja kallutatud valimissüsteem (ebavõrdsus kandideerimisel) närvutavad demokraatia võrsed. 
Alkohoolikud ei tunnista probleemi meelemürkide kuritarvitamises, vargad nimetavad oma tegevust võtmiseks, poliitmafioosod ei teadvusta palju probleeme nad üldsusele oma tegevusega tekitavad.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP