RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 15. november 2013

Aasta isa kõne Tartu Rahust hirmutas presidendi põgenema

Sarviku, mitte rahva teenrid.
Mulluse aasta isaga (dr Ralf Allikvee) tuli ühispildile ka president Toomas-Hendrik Ilves, aga tänavusega  (dr Aldo Kalsiga) mitte! Põhjus võis olla viimase peokõne, milles räägiti Tartu rahust ja piirileppest..
Tavaliselt selle au osaliseks peetav presidendiproua (Evelin Ilves) loovutas tänavusel isadepäeva kontserdil oma sõnavõtuaja hoopis aasta isale.
Pühapäeval istus  Estonia kontserdisaalis niisiis Aldo Kalsi peokõne ajal otse kõnepuldi ees ka president Toomas Ilves koos kahe lapsega. Abikaasat polnudki kohal. Videos -- http://menu.err.ee/uudised/elu/84b827fb-53f0-473a-b59b-a460305354de -- on see presidenti ärritav kõne näha salvestuse viiel lõpuminutil.
Aldo Kals kõneles selles kõnes EV idapiiri küsimusest, ja ta tegi veel ägedamalt kui läinud päeva aktusel uuesti esmaspäeva, 11. novembri hommikul Kuku-raadiole antud intervjuus. Seal --  http://podcast.kuku.ee/2013/11/11/intervjuu-2013-11-110828/  -- mainis Kals nimesid paljastamata ka, et üks tähtis tegelane põgenes Estonia saalist ilma traditsioonilist aasta isaga ühis-ülesvõtte jäädvustamist ära ootamata.
Kalsi Estonia-kõne täielikku üleskirjutust vt http://eestimeel.blogspot.com/2013/11/eesti-riigi-alustala-aasta-isa-aldo-kals.html
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP