RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. november 2013

Kaart illustreerib, kui hõredalt on Eesti asustatud

Riigikontroll toob oma aastaraportis välja kaardi, kus on näha, kuivõrd väike on Eestis elanike asustustihedus.
Punasega näidatud alal elab ühel ruutkilomeetril kuni neli inimest. Kokku elab punasega märgitud alal 18 404 inimest, mis on 1,4 protsenti kogu Eesti rahvastikust.
Kaardi koostas Tartu Ülikooli geoinformaatika doktorant Erki Saluveer tuginedes statistikaameti 2011. aasta rahvaloenduse andmetele.
Saluveer ütles ERR-i uudisteportaalile, et punane ala moodustab Eesti maismaast 71,6 protsenti.

Riigikontrolör Alar Karis ütles riigikontrolli aastaraporti saatesõnas, et Eesti reaalsus on, et nii riigil kui ka kohalikul omavalitsusel on pikemas perspektiivis järjest raskem hakkama saada.

"Terendab väljakutse, kuidas suudab majandus oluliselt vähenevate töökäte tingimustes ühiskonnale ja riigikassasse piisavalt tulu teenida. Samal ajal kasvab surve suurendada veelgi sotsiaalkulusid," märkis Karis.

Karis: valitsus peab vaatama suurt pilti

"Kui me eeldame, et inimesed loovad meile väärtusi, siis tuleb sellesse kaarti tõsiselt suhtuda," ütles Karis Vikerraadio saates "Uudis+".

"Me ei tohi jääda kõrvalseisjaks ja lasta asjadel omasoodu minna. Valikute tegemine on keeruline, neid lükatakse edasi või neid ei taheta üldse teha. Ma arvan, et see ongi täna meie riigi probleem - tehakse pisikesi valikuid, aga suure pildiga ei tegeleta," hoiatas ta.
Karise sõnul ei kooskõlasta oma plaane tihtipeale isegi ministrid.

"Igal ministril on oma plaan - meil on regionaalminister, kel on nn tõmbekeskused, meil on haridusminister, kes teeb koolreformi, kuskil on sotsiaalminister, kel on mingid tervise ümberkorralduse plaanid. Häda on selles, et igaühel on mingi kaart, aga neid ei kaarte ei panda kohakuti, et kuidas need täpikesed asetsevad," rääkis ta.

Allikas: http://uudised.err.ee/index.php?06290588&print=1

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP