RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 13. november 2013

MATTI ILVES: JÄNKID SÜLITASID SAKSLASTELE NÄKKU

Sakslased saatsid hiljuti USA-sse kõrgetasemelise luureameti delegatsiooni ja lootsid sõlmida ameeriklastega lepingu vastastikuse luuramise vältimiseks-lõpetamiseks, mis oleks sakslaste arvates tugevate liitlaste puhul loomulik. Siin jäid sakslased muidugi pika ninaga ja neile sülitati piltlikult öeldes näkku.
Kõik sai alguse Edward Snowden paljastustest, nendest selgus, et Saksamaa järel oli nuhkimine kõige suurem ja selle intensiivsus oli võrdväärne Iraaniga. Mis kõige piinlikum, kuulati isegi pealt kantsler Merkeli isiklikku mobiiltelefoni ja Saksa valitsusasutusi.
Luuretööd aitasid teha ka USA eraettevõtted. Nädalalehe "Stern" andmetel edastasid salastatud andmeid Luure Keskagentuurile (CIA), Riikliku Luureameti (NSA) ja sõjaväeluurele vähemalt 90 firmat. Rääkimata elektoonilisest luurest, mille seadmed olid paigaldatud otse USA Suursaatkonna katusele! Isegi Suurbritannia käitus siin lausa Ameerika osariigina ja aitas jänkidel igati Saksamaa järele nuhkida.

Esiteks ei võetud kõrgetasemelist Saksamaa luuredelegatsiooni vastu üldse diplomaatiliselt vajalikul kõrgtasemel ja läbirääkimised jäid ka üsna lühikeseks. USA luureametnikud pakkusid muidugi igasugust luurealast- ja ka sõjaväeluurega seonduvat koostööd, kuid see oligi kõik. Naiivsetele sakslastele ei antud isegi mingit lubadust edaspidi "liitlase" järel mitte luurata.
Saksamaale oli taoline käitumine muidugi alandav, aga alandustega on nad harjunud. Kui kaua veel?

1 kommentaari:

Anonüümne 13. november 2013, kell 18:36  

Tunnen Saksa olusid
peresidemete järgi ja nõustun MI kirjutatuga. Asi on veelgi palju hullem , see rahvus on teel täilikule hääbumisele nii rahvuse , kultuuri kui majanduse vallas.
Eestis on saksast liiga hea pilt , tegelikkus on õige hull ja moraalne allakäik kui kustumine kiire.
Saksamaa on allakäigu musternäidis , teel vabasurma.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP