RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. november 2013

MATTI ILVES: KA RAHVUSLIK RIKKUS PÕLEVKIVI MÜÜGIKS!

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus teatas 05.11 Vikerraadio saates, et edaspidi enam ei väljastata põlevkivi kaevanduslubasid konkreetsetele Eesti ettevõtetele, vaid neid tuleb osta oksjonilt, kuhu on juurdepääs ka väliskapitalil.

Praegu tegelevad põlevkivi kaevandamisega Eestis neli ettevõtet: Eesti Energia AS tütarettevõtja Eesti Energia Kaevandused AS, Viru Keemia Grupp AS-si tütarettevõtja VKG kaevandused OÜ, Kiviõli Keemiatööstuse OÜ ja AS Kunda Nordic Tsement. Neil ettevõtetel on ka kehtivad kaevandusload, kuhu on märgitud lubatud kaevandamise üldmaht ja põlevkivi kaevandamise maksimaalselt lubatud aastamäär tuhandetes tonnides.

Oksjonide korraldamine kaevanduslubadele tähendab meie rahvusliku rikkuse - põlevkivi - varude osalist liikumist väliskapitali valdusesse. Väliskapital võib teatavasti meie rahva tööga toodetud kasumi viia Eestist välja maksuvabalt ja neil pole ka mingit kohustust realiseerida toodang kohapeal ja võivad näiteks põlevkiviõli realiseerida 100% välisturgudel. Arvan, kui põlevkivi ostmine võimaldatakse välismaistele ärimeestele, siis ei jää tulemata ka põlevkiviõlist diislelkütuse tootmise luba E Liidust!

See on veel üks kujukas näide, kus valitsus ei pidanud vastu väliskapitali ja Euroopa Liidu  survele.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP