RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 15. november 2013

EUGEN VEGES: Tendentsid viitavad, et ühiskonnas langetatakse valesid otsuseid

Põdravasikas jookseb igapäev väledamalt, ema jookseb ikka kiiremini. Majanduskasvude võrdlemine kuulub samasse kategooriasse – võrdlusbaasidest tulenevalt (kaalukategooriad on erinevad) pole nende protsendilised näitajad võrreldavad.

Kuid isegi sellisele võrdlusele tuginedes pole meil millegagi kiidelda. Lätlased (III kv 4,2%) ja leedulased on kõrgemas liigas – majandused arenevad kiiremini, ostuvõime suurem. Meil on raskusi jõukamate riikide protsendinäitaja hoidmisega. 
Eesti majanduskasv oli kolmandas kvartalis olematu (0,4% aastases võrdluses). 2013. aastal (kuude lõikes) oleme (kasvuga) langustrendis. Eestlaste reaaltulud ei kosunud isegi majanduskasvu tingimustes. 
Tendentsid viitavad, et ühiskonnas langetatakse valesid otsuseid. 2014. aasta riigieelarveprojekt näitab, et eestlaste käekäik lähiaastail ei parane. Jätkub endine (ühisrahaga) laristamine, jõukuse kasvatamiseks vajalikud reformid (riigiaparaadi ja omavalitsuste reformimine, elanike reaalmaksukoormuse langetamine) toppavad edasi. Kodumaalt lahkujate arv ei võta tuure maha, vaid kasvab.

Allikas: http://eveges.blogspot.com/2013/11/tendentsid-viitavad-et-uhiskonnas.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP