RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 13. november 2013

Poola rahvuslased ründasid vene saatkonda

Lahendamata probleemid naabritega, ülbus naabrite suhtes, ignorantsus ... - eeltoodu iseloomustab üsna üheselt tänapäeva venemaad. Seda riiki, kes jätkuvalt ebaseaduslikult okupeerib Eesti riigi territooriume.

Venemaal on probleeme sisuliselt kõikide oma naabritega, kuid mõnega neist on probleeme väga palju. Siinjuures ei otsi venemaa lahendusi vaid kiusab toda ja ootab, kuni "problemaatiline" naaber lõpuks väsinult alla annab. Nii nagi see on toimumas hetkel vene-Eesti suhetes seoses uue plaanitava piirilepinguga.

Muidugi eelistaks venemaa kasutada rusikat, mis on sellele rnoorele iigile olemuslikult omane, kuid erinevalt Georgiast on väga raske kasutada rusikat Euroliidu provintside suhtes. Seda enam, et nood kuuluvad reeglina NATO'sse.

Lahendamata probleemid on aga pingete tekitajad ja seepärast pole imelikku selles, kui mõnes venemaa naaberriigis kuumaverelised ja alati teatavasti "mässumeelne" noorus mõne vägitüki ette võtab, et venemaa ignorantsele näolapakale mõni süljelärakas tulistada.

Nii ka Poolas, kus esmaspäeval Varssavis toimunud rahvuslaste iseseisvuspäeva marsi ajal rünnati venemaa saatkonda.

Politsei valveputka vene saatkonna ees pandi põlema ning saatkonna territooriumile loobiti kive ja ilutulestikurakette. Mõned rahvusradikaalse leeri (ONR) liikmed püüdsid ka üle saatkonna tara ronida, vahendab Poola Raadio.

Oleme ausad. Selline käitumine ei ole ilus ega vasta rahvusvaheliselt aktsepteeritud Viini konventsiooni sätetele. Seda asjaolu kinnitas omakorda ka Poola välisministeeriumi pressiesindaja Marcin Wojciechowski, kes venemaale vabanduse esitas.

Teisalt aga peaksid venelased mõtlema selle peale, millest on põhjustatud üha kasvav vihkamine nende riigi suhtes? Just venemaa poolne ignorantsus ja lootusetult absurdne käitumine naabrite suhtes tekitab neile endile kõige rohkem vaenlasi.

Tulemuseks on tõsiasi, et taas on venemeelne propagandamasin üürgama pannud, et nende maad ja riik on ümbritsetud vaenlastest. Kuid süüdi on selles ainult venemaa ise.

Poola rahvuslaste Iseseisvuspäeva marsist võtsid osa kümned tuhanded rahvuslased. See algas pärast seda, kui ametlik paraad, mida juhtis president Bronisław Komorowski, oli lõppenud.

Selle marsi ajal haaras sadakond radikaalselt häälestatud rahvuslast tähelepanu enese kätte, hakates avalikult õiguskorda rikkuma. Selle tulemusena ca kella 17 ajal teatas politsei valjuhääldajate kaudu, et marss on peatatud ja kõik peavad avaliku korra ja ohutuse tagamiseks laiali minema.

Järgnesid kokkupõrked politseiga, mille käigus viis politseinikku sai vigastada.

ONR-i pressiesindaja Artur Zawisza ütles, et marssijatel oli täielik õigus meelt avaldada ning vägivaldsed intsidendid selle äärealadel ei tohiks viia marsi keelamiseni.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP