RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 27. november 2013

Tööjõu ärakasutamine peaks olema karistatud

Tõenäoliselt pole Eestist lahkumise põhjuseks alati mitte niivõrd palk kuivõrd suhtumine mille osaks kodanlikus ja liberaalses Eestis on saanud kohalik tööline.
Suurem osa majandusest on osaliselt riigi osalematuse tõttu majanduses kujunenud Rootsi ja Soome firmadele suunatud allhanke tööks, mistõttu lisandväärtuse andmine(sh kallimate toodete toodang) on väike ning sealt saadav tulu pudeneb firmajuhtkonna taskusse. Töö on ülesehitatud tööjõu ekspluateerimisele mitte võimalikult suurele lisandväärtusele. See tähendab makstakse võimalikult vähe ning arvestakse suure tööjõu voolavusega.
Endiselt istutakse kaboikapitalistlikes väärtustes, mille järgi on oskustöö asi, mida igasuvaline sama kiirelt ja kvaliteetselt teha saab. Ei ole ja seda näitab ka ettevõtete nõrkus.
Hiljuti oli uudis, kuidas Haapsalu PKC juht väitis, et 800 eest ei tule kohalik tööle. Ei mainitud, et maksud maha võttes jääb see tasu heal juhul 600 euro kanti ja Euroopa kiireima inflatsiooniga riigis sellest väga ei piisa. Selle asemel, et tootmist efektiivemaks muuta ja oskustööjõudu tasuga motiveerida lüüakse kohalikud minema ja tuuakse tipptoomise ajal seda mujalt. See ongi tööjõu ärakasutamine, millele peaks kehtima täiendavad piirangud.

Riik peab soosima konkurentsivõimelist tootmist, lisanväärtust kasvatavaid ja töölepinguid austavaid ettevõtteid mitte odava allhanketööde tegijaid, kes vanade meetoditega endiselt kulda üritavad kaevandada ja kohalikust töölises valuutat näevad.
Loe ka:http://www.e24.ee/2598060/blogija-miks-haapsalu-tehase-juht-inimestele-valetab

Allikas: http://staap02.wordpress.com/2013/11/16/toojou-arakasutamine-peaks-olema-karistatud/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP