RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 22. november 2013

MATTI ILVES: LANGI KEISS

Minister Lang läks kultuurilehe "Sirp" ümber puhkenud skandaaliga üle igasuguste piiride ja sattus vastuollu 18. loomeliiduga, seega võib ütelda, et sisuliselt terve professionaalse kultuuriavalikkusega.
Vastuolu oli nii tõsine, et kultuuritegelased süüdistasid ministrit valetamises, tsensuuri kehtestamises (tsensuur kehtib meil juba ammu, lugege SIIT) ja nõudsid tema tagasiastumist.

Sellest haarasid muidugi kinni opositsioonis olevad kartellierakonnad ja üritasid avaldada Rein Langile umbusaldust Riigikogus, see kukkus muidugi läbi, sest võimuerakonnad seisid ministri taga nagu üks mees. Seega Lang pälvis võimuerakondade täieliku usalduse ja see oli hoop näkku mitte opositsioonierakondadele, vaid just kultuuritegelastele.

Süüdistused olid aga nõnda tõsised, et Rein Lang haaras viimase õlekõrre järele ja asus süüdistama loomeliitude esindajaid igasuguste vandenõuteooriate levitamises. Seni on selline süüdistus töötanud tõrgeteta ja vastane on paisatud ilma igasuguste selgitusvajadusteta põrmu.
Tõsi, seni on sellist süüdistust kasutatud "paremäärmuslaste" ja igasuguste nn. populistide vastu. Enamuses riigitruude loomeinimeste puhul selline süüdistus aga ei tööta ja minister eksis siin rängalt.

Rein Lang peaks nüüd ise tagasi astuma, sest loomeinimesed on juba "paika pandud" ja tema "au" päästetud. Juhul, kui tagasiastumist ei toimu, siis saab teha järelduse, et võimurid on kaotanud igasuguse mõistuseraasu ja reaalsustaju.

NB! Eile õhtul ETV saates "Kahekõne" teatas Lang, et astub siiski tagasi ja võib edaspidi "puhta südametunnistusega" parlamendis tööle asuda.

3 kommentaari:

Anonüümne 22. november 2013, kell 17:29  

Selline lugu juhtus ühes riigis. Krutski poisid Rosmanus ja Miiikael panevad oma mehe ühe tuntud meedia väljaande juurde klähvima. Klähvija tegelikult on lihtsalt Rosmanus ja Miiikael palgal. Tuntud meedia väljaande austajad ütlevad üheskoos see ei ole õige, et selline klähvija sinna pandi, ja mõned tegelikud tegijad eemaldati, ning nõuavad ühe tähtsa mehe tagasi astumist. Rosmanus ja Miiikael hõõruvad käsi sest neil on olnud ammu vaja vabaneda tähtsast mehest. On ju vaja päästa oma süsteemi reiting. Siis pannakse tähtsa mehe kohale oma kuulekas pehmo. Lehe austajad on rahul. Klähvija eemaldub. Meedia väljaande kohale sokutatakse kaa oma kuulekas pehmo. Meedia väljande kummardajad on rahul. Rosmanus ja Miiikael saavad polehoiu. Meie süsteem on hea ütlevad Rosmanus ja Miiikael, ainult mõned meie liikmed on lihtsalt üle kätte läinud, neile tegime peppu plaksu, avalikult. Klähvija tegutseb edasi SAAKUMMi nimel kuhu ta on sokutatud. Kusjuures SAAKUMM oli enne hoopis midagi muud. Väga oskuslikud on tähelepanu juhitud eemale päris probleemidest. Meedia väljaande kummardajad ei näe kuidas nende lemmik meedia väljaanne on nüüd hoopis paremini kontrollitav ja juhitav. Ilmselt meedia väljaande kummardajate pleenumit ei tule. Elu läheb edasi. Rosmanus ja Miiikael seavd uusi sihte.

Anonüümne 24. november 2013, kell 16:07  

Mida virinat. Meetodil, mida arenenud maailmas sageli praktiseeritakse - uisaldushääletuse võit koos tagasiastumisega on Lang läinud, aga lokkav puberteet tahaks ei tea mida. Pube ise ka ei tea, mida.

Anonüümne 24. november 2013, kell 16:08  

Mida virinat. Meetodil, mida arenenud maailmas sageli praktiseeritakse - uisaldushääletuse võit koos tagasiastumisega on Lang läinud, aga lokkav puberteet tahaks ei tea mida. Pube ise ka ei tea, mida.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP