RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. juuni 2011

Aldo Roomere: Ettepanek Eesti vabariigi justiitsministeeriumile

alt


Teeme Eesti vanglavabaks!
Juba ammu on on kõrgete riigiametnike suust kostnud kurtmist, et meil on kole palju vange, et neid tuleks massiliselt vabastada, leida alternatiive vanglakaristusele ja üldse on karistused liiga karmid, vangla inimest ei paranda ja muu selline umbluu. Samas tunneb tavakodanik omal nahal, kuidas kuritegevus päev-päevalt suureneb, karistused kõige jõhkramate ja võikamate kuritegude eest on aga sageli naeruväärselt väikesed. Liiklusmõrtsukad näiteks võivad pääseda täiesti puhta nahaga.
Vangide ülalpidamine on meeletult kallis maksumaksjale, kusjuures sisuliselt maksavad ka kurjategijate ohvrid nende karistuse kinni. Kurjategija elu vanglas meenutab sanatooriumi: spordisaalid, puhkenurgad, piljard, mugavad kongid, võimalus iga pisiasja pärast kaebusi kritseldada ja töö tegemise asemel logeleda.
Siinkohal teen ettepaneku, mis tõstab hoobilt Eesti rahvusvahelist mainet ja tagab ka tugeva ning püsiva sõprussuhte seni veel sageli tõreda Venemaaga.
Tellime vanglateenuse edaspidi Venemaalt! Kuna meie vanglates pidevalt resideeriv ja seda äärmiselt sageli hosteliteenusena kasutav seltskond on rõhuvas enamuses venekeelne, siis poleks tegu inimõiguste rikkumisega võõrasse keeleruumi vägivaldse saatmise näol, vangid saaksid sobitada uusi ja huvitavaid tutvusi ning vahetada ülikasulikke kogemusi. Kuna Venemaa rahvastik, just venelaste endi arv on samuti hakanud katastroofilise kiirusega vähenema, siis täiendaksid pärast vanglakaristuse kandmist vabatahtlikult Venemaale jäänud hõreneva rahvuse ridu. Iga kalendrikuu sisaldaks vastavalt vajadusele 2-3 rongitäit eksportvange, kes vastavalt suunamiskirjadele üle Venemaa sealsetesse vanglatesse laiali suunatakse. Meie kohalikud vanglad saaksid samal ajal toimida arestimajadena, mille vähesus juba pikemat aega teravalt tunda annab, samuti kõlbaks nad kainestusmaja funktsioone täitma, näiteks tuleks iga tabatud roolijoodik pista koheselt 10 päevaks puuri, mis tagaks liikluses siiani leviva jubeda roolijoodikluse vähenemise.
Kuidas Venemaale antud teenuse eest tasuda? Aga mõelgem, kas üldse tasuda? Meid on okupeeritud, Petserimaa on meilt pihta pandud, Narva ajalooline vanalinn olematuks pommitatud, Tallinn samuti jubedaid pommirünnakuid üle elanud, meid on küüditatud ja süstemaatiliselt hävitatud, meilt on röövitud sadu kunstiteoseid ja kohapeal jubedalt vandaalitsetud ja lõhutud. Mõelgem vaid kõigile neile hävitatud Vabadussõja ausammastele. Ja kogu selle metsiku kuritegude jada järel pole Venemaa vaevunud vabandustki paluma.
Niisiis on ettepanek järgmine: Venemaa kohustub järgneva 50 aasta jooksul osutama Eestile vangide ülalpidamise teenust, Eesti tasub transpordikulud ja koostöölepingute vormistamisega seotud kulutused, vastutasuks võime garanteerida siinsetele venekeelsetele kodanikele emakeelse hariduse. Võta, emake Venemaa, oma ulakad vennad tagasi ja õpeta neile viisakat käitumist!
Läbirääkimistele antud küsimustes siirduvad Moskvasse sm-d Savisaar ja Seppik, siis on kindel edu garanteeritud.
P.S. Selline samm meie vanglapoliitikas oleks äärmiselt tugev kuritegevuse ennetustöö, sest Gulagi süvakoolitusest siiani läbiimbunud vene vanglad sunniksid meie kaabakaid sügavalt järele mõtlema, enne kui kauge reis reaalsuseks plahvatab.
Allikas: http://www.koguja.info/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP