RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. juuni 2011

Norra Helsingi komitee: Valgevene, Venemaa ja Aserbadižaan - Euroopa mustad lambad

Kolmapaev, 08 juuni 2011 11:03 Riigikogu liikme Andres Herkeli (IRL) sõnul määratles Norra Helsingi komitee teisipäeval Oslos toimunud seminaril Venemaa, Valgevene ja Aserbaidžaani Euroopa mustadeks lammasteks inimõiguste küsimustes. Seminar viidi läbi koostöös Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee õiguskomiteega.
Valgevene olukord halvenes järsult pärast eelmise aasta lõpus toimunud presidendivalimisi. "Toonaste protestiavalduste järel on hulk inimesi arreteeritud ja süüdi mõistetud, nende hulgas mitu endist presidendikandidaati. Nagu juba enam kui tosin aastat, oodatakse, millal Lukašenka režiim lõpuks ometi kokku variseb," sõnas Herkel ja märkis, et tegelikult on halva majandusolukorra nähtavaim tagajärg see, et riik sõltub veel rohkem Venemaast kui varem.
"Venemaaga seotud probleemide pelk nimetaminegi võtab palju ruumi: Hodorkovski ja Magnitski, hulk tapetud ajakirjanikke, Himki metsa kaitsjad, ekstremismivastase seaduse kuritarvitamine, põhiõiguste rikkumine Sotši olümpiapolügoonil ja loomulikult kogu Põhja-Kaukaasia olukord," lausus Herkel. Herkel rääkis veel, et Vene delegatsiooni meelehärmiks näidati Euroopa riikide parlamendiliikmetele filmi eeluurimisvanglas surnud juristist Sergei Magnitskist.
"Otsese protesti kutsus esile investeerimisfondi Hermitage Capital Management juhi William Browderi kohalolek inimõiguste kuulamisel. Kui Magnitski hakanuks andma valetunnistusi Browderi vastu, võinuks ta ilmselt eluga pääseda. Hiljem tegi just Browder Magnitski juhtumi maailmakuulsaks. Browderi järgi on Venemaa olemuselt kriminaalne riik."
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP