RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 28. juuni 2011

Bäckman: me moodustasime juutide koonduslaagri

                                Vastülöök ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"

Esmaspaev, 27 juuni 2011 17:03
Vene riiklikku propagandat edastava raadiojaama "Venemaa hääl" (Голос России) eetris esines mõne päeva eest Soomest pärinev suurvene šovinismi hääletoru, ennast vasakäärmuslikuks anarhistiks pidav Bäckman.

Suhteliselt ainetu ja igavavõitu jutu kestel käis ta järjekordselt üle mõningaid seisukohti, mis talle eriti südamelähedased on. Seetõttu ei unustanud ta rõhutamast, et näeb tänase ühiskonna olulisi probleeme neonatsismis ajaloo võltsimises."Soomes on tänasel päeval probleemiks neonatsism ja ajaloo võltsimine", kordas mees oma igavest teesi enda kodumaa kontekstis. Rääkides edasi ilmselt vaid talle teadaolevast sõjaohust, mis ähvardab venemaad, ei unustanud see mees loomulikult mainimast ka Eestist lähtuvat militaarohtu venemaale."Peamiseks probleemiks on poliitilised tegelased, kes toetavad neonatsismi poliitikat. Kahjuks võib selliseid poliitilisi tegelasi leida paljudes Euroliidu maades, eriti Eestis ja Lätis. Ma ütleksin, et see on oht Venemaa rahvuslikule julgeolekule - sõjaähvardus", märkis Bäckman.
Ka ei unustanud mees kiitlemast eelmisel aastal Eestis läbi viidud "väga eduka" antifašistliku üritusega seonduvalt. See Bäckmani sõnul väga edukas pikett kujutanud endast juutide koonduslaagrit (Tsitaat: Мы там создавали еврейский концлагерь). Viimase väite puhul võib ainult ette kiujutada, mida see siis endast võinuks tähendada - juutide poolt loodud koonduslaagrit või juutide jaoks loodud koonduslaagrit? Aga võib-olla anarhist Bäckman'i jaoks polegi siin mingit vahet?
Allikas:  http://bhr.balanss.ee/

1 kommentaari:

Anonüümne 28. juuni 2011, kell 21:33  

Ajaloo võltsimine.....Kujutage hetkeks ette, et ühte ja sama ajaloolist hetke, aastatel 1939-1940, kirjeldavad kaks isikut, mõlemad sündinud aastal 1925, kuid üks Tallinnas, teine Moskvas. Kumba siis võib nimetada ajaloo võltsijaks? O.B



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP