RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 10. märts 2016

Anvelt nõuab vihakõne kiiret kriminaliseerimist, et peatada käärimine Eesti ühiskonnas



Andres Anvelt justiitsministrina. Foto: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht ja endine justiitsminister Andres Anvelt kutsus kolmapäeval riigikogus peetud kriminaalpoliitika arutelul justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) esitama lähiajal eelnõu, mis kriminaliseeriks vihateod ja vihakõne.

Justiitsministeerium hakkas vihakõne kriminaliseerimiseks karistusseadustiku muutmist ette valmistama juba neli aastat tagasi, kuid vahepeal on protsess takerdunud.

Vähemus vajab rünnete eest kaitset


“Õigusriigis annab vihateo keelustamine vähemusele kaitsekilbi kuritegelike rünnete eest,” selgitas Anvelt. “Täna saab tänaval inimesele kallaletungija karmimalt karistada, kui ta teeb seda rahakoti või suitsupaki nimel, ja leebemalt siis, kui ründe motiiviks on inimese nahavärv. Raha ei tohiks olla suurem väärtus kui inimese rassiline kuuluvus, usutunnistus, seksuaalne sättumus – kõik see, mis loob tema identiteedi ja inimväärikuse.”
Vihakuriteod seavad Anvelti sõnul ohtu ühiskonna rahumeelse kooseksisteerimise. “Populistlik kõikelubatavus teeb meid kergeks saagiks neile, kes nimetavad oma propagandas Eestit väikeseks vihariigiks ja ajaloo ebaõnnestumiseks,” rääkis Anvelt. “Võitlus vihakuritegude, sealhulgas vihakõnega ei tähenda aga kriitika lämmatamist. Paigas peavad olema selged piirid, kus normaalne ja konstruktiivne kriitika poliitikute ja poliitika või sotsiaalsete olude aadressil kandub üle ühiskonda ohustavaks tegevuseks.”

Eesti ühiskond käärib

Möödunud kuul kirjutas Andres Anvelt ERR-i uudisteportaalis, et Eesti ühiskonnas on rahumeelne ühiselu hapnemas ja alanud on käärimise protsess. “Tasahilju on tunnetatav, kuidas demokraatlikud protsessid on segunemas populistliku kõikelubatavusega,” leidis Anvelt ja lisas: “Provotseeriva vihakõne või -teo lubatavus mängib otseselt kaardid kätte meie vaenlastele.”
Viidatud artiklis tõi Anvelt välja põhilised karistusseadustikku planeeritud “vihakõne” muudatused: “Karistuse määramisel on raskendavaks asjaoluks mistahes süüteo toimepanemine lähtudes vaenulikkusest kannatanu vastu seoses tema tegeliku või arvatava kodakondsuse, rahvuse, rassi, kehalise tunnuse, terviseseisundi, puude, vanuse, soo, keele päritolu, etnilise kuuluvuse, usutunnistuse, veendumuste, seksuaalse sättumuse, sooidentiteedi või varalise või sotsiaalse seisundiga. Samuti loetakse kuriteoks avalik tegevus, millega avalikku korda ohustades kutsutakse üles vaenule või vägivallale isikute vastu eelpool toodud erisuste ja veendumuste alusel.”

Allikas: http://objektiiv.ee/anvelt-nouab-vihakone-kiiret-kriminaliseerimist-et-peatada-kaarimine-eesti-uhiskonnas/

TEINE SOTS
Kaitskem üheskoos perekonda: Vaadakem ja jätkem meelde!

Selline on end sallivuse, kultuursuse, avarameelsuse ja euroopalike väärtuste eestkõnelejaiks nimetavate poliitikute tõeline moraalne pale. Vaadakem ja jätkem meelde!
 Allikas: Facebook
______________
Sotsidele ja reformikatele ei loe rahva suure enamuse arvamus üldse mitte midagi...
Vaja on tsensuuri, seda nad loodavad saavutada vihakõne kriminaliseerimisega!
M.I.

7 kommentaari:

Anonüümne 10. märts 2016, kell 20:38  

Üks kõige agresiivseimaid ja mõistuslikkusest eemaldunud vihakõnelejaid on minu silmis just Anvelt ise. Vihast metsistunud näoilmega, meie rahakotil elunev rahvasaadik.

Ta vihkab ilmselt peaaegu kõiki, kes pole tema sõgedaväärse kampaaniaga nõus?

maks 10. märts 2016, kell 21:51  

Vaadake, aastaid tagasi hoiti Merivälja kooli vastas aia taga kinnises majakeses nn Merivälja hullu st paksu irvega vanameest kes lapsi hirmutas. See oli Anvelt mässukommunist Anvelti poeg..
Tänase poliitik Anveltiga on tohutu füüsiline sarnasus ja nn vihakõne hüsteeria üsna mõistetv retsidiiv. Kännud ja pojad. Rahvuslik õnnetus.

Anonüümne 11. märts 2016, kell 17:56  

On kardetavast ilmne, et Anvelt pole kuulnud õigusest ega õiglusest, tema karjäär on arvatavasti hõlmanud kriminaalide jahtimist ammusel ajal, kuid õigusfilosoofiliselt on ta lihtsalt nutuselt mannetu, nullist tühjem.

Vihakõne suhtes on Anveltist miljon korda adekvaatsemad inimesed juba sõna võtnud ning pole selle kriminaliseerimist pooldanud.

Anveltil muidugi kama, ei jõua talle normaalsus kohale? Kas tõesti on Sotside Nilsson käsu kätte andnud?

Anvelt sots, mine tegele parem EL sotsiaalharta sissetulekute ratifitseerimisega eestlaste suhtes, mitte ära räuska nagu oktoobrirevolutsiooni lillakaspruun tuvi.

Anonüümne 12. märts 2016, kell 00:59  

Mees ei adu enam, kelle leiba ta sööb. Ülbe rahva turjal elaja.

Anonüümne 12. märts 2016, kell 04:04  

Anvelt ütles, et ta käärib ning on viha. Autonoomne puupiirituse mürgitus?

Ta võis tubli mees olla pättide tagaajamisel, kuid Riigikogus on ta pigem ainult ühiskonnaohtlikut jama levitamas.

Jäägu oma liistude juurde ning lõpetagu rõve komme: suu lämakile närib nätsu. Aastaid on TV ekraanil mälumas nagu rohusööja, magu liberaalset heina täis. Väga ebaviisakas ning isegi ülbevõitu käitumine. Mingu erasektorisse nätsu närima.

Anonüümne 13. märts 2016, kell 00:40  

Anvelti suutmatus mõista, et mistahes nurin või rahulolematus ei ole verbaalse väljenduse küsimus, vaid tuleneb konkreetsetest põhjustest, näiteks ammu kestev koalitsiooni teerullipoliitika ning rahvale virtsa näkku loopimine.

Anvelti geniaalne loogika võib järgmiseks tekitada eelnõu, et keelame vaesuse, kehtestame aastaringseks minimaalseks õuetemperatuuriks +24C, määrame igale inimesele kestva õnnetunde, keelame päevapealt katkised hambad ning pahameele kui ühe raske tööaasta eest saab alla aasta tööstaaži?

Loomulikult unustatakse, et me oleme Euroopa liidu liikmesriik ning sotsid koos kamraadidega pole absoluutselt midagi ette võtnud, et ratifitseerida sotsiaalharta sissetulekute osa, sellega on koalitsioon kogu rahvale suure junni otse pähe lasknud ning meeletu haisu juures on otsustatud khm vihakõnede seadust hakata leiutama?

Kas Anvelt teab, et Eestist kohati soodsamate hindadega Saksamaal on minimaalpalgaks üle 1300 euro, mis on siin paljudele haritud ja mittekorrumpeerunud inimestele vaid unistuseks?

Kuidas võis edukas operatiivtöötaja muutuda lahmijaks, kes naerab rahva üle?

Anonüümne 23. märts 2016, kell 03:23  

Anvelt otsigu oma vihaseid Delfi töötajate hulgast!

http://epl.delfi.ee/news/arvamus/paevarepliik-aplaus-terroristide-relvavendadelt-eestis?id=74014805

Eestlastele kleebitakse juba terroristide silte?!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP