RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. märts 2016

MATTI ILVES: SAKSAMAA ON RAHAHÄDAS

Rikas Saksamaa on immigratsiooniga seoses sattunud tõsisesse  rahahätta. Üldiselt ei ole isegi Saksamaal olukord midagi kiita, sest riigivõlg on kasvanud juba üle 80 % SKP-st, kunagi EL-i poolt lubatud maksimaalse 60 % asemel. Suurtes võlagades on pea kõik Euroopa Liidu osariigid.

Nüüd teatas rahandusminister Wolfgang Schäuble koalitsioonipartneritele, et kogu eelarve üeljääk 13 000 000 000 € on kulunud immigrantide peale. Lisaks veel on isegi valitsuse paljud projektid, mida oli lubatud koalitsioonileppes peatatud. Raske on nüüd väita, et immigratsioon toob riigile vaid kasu. Seda veel siis, kui Saksa Ettevõtjate Liidu juht Mario Ohoven ütles, et vaid 10 protsenti Saksamaale jõudnud pagulastest saab kaasata tööturule.
Partnerid näevad olukorada erinevalt, eriti optimistlik on Sotsiaaldemokraatide juht ja asekantsler Sigmar Gabriel, kes tahab käivitada sisserännanutele veelgi rohkem programme kui on praeguses eelarves.

Minister Schäuble soovis isegi võtta raha pikaajalistelt töötutelt, et maksta hilisimmgrantidele. Kuid see ei läinud läbi sest kardetakse, et see on laskemoon AfD-le (Alternative für Deutschland).
Raha napib igale poole.
Justiitsminister Heiko Maas´i (sots) sooviks on umbes 20 miljonit eurot, et harida sisserändajaid teemal "tarbjakaitse". Siseminister Thomas de Maiziere soovib veel lisaks eraldtule pool miljarit eurot, et rahastada ületöötanud ja ülepinge alla vaevlevat Saksa föderaalset politseid. Transpordiminister Alexander Dobrindt ütleb, et vaja on täiendavat raha infrastruktuuri, teedele-sildadele ja raudteedele. Samuti vajaks tema ministeerium hüvitust immigrantide üle riigi tasuta transportimise eest bussides ja reisirongides. Ainuüksi Saksa raudteele on immigrantide tasuta sõidutamine maksma läinud kümneid miljoneid eurosid.

Sotsiaaldemokraatide juht ja asekantsler Sigmar Gabriel on teatanud, et nad lükkavad tagasi eelarve, kui nende nõudmisi planeeritud programmide osas ei täideta. Sellest kuuleme juba täna-homme, sest eelarve esitamise tähtaeg on 23. märts. Kui uut eelarvet ei kinnitata, võib see kaasa tuua kaose, sest Saksa niigi kurnatud sotsiaalsüsteem ei ole võimeline toime tulema sellise sisserändajate tulvaga.
Nii võib isegi toimuda umbusaldushääletus kantsler Merkel´ile.

Kasutatud allikas:
http://www.breitbart.com/london/2016/03/08/german-finance-minister-sorry-the-entire-budget-surplus-has-been-earmarked-for-migrants/

1 kommentaari:

Anonüümne 25. märts 2016, kell 20:25  

Aitäh, Matti, valgustava artikli eest. Üldiselt ei teagi, mis EU-s toimub tegelikult ja milline on reaalne seis.Segast infot on laialt ringi loksumas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP