RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 14. märts 2016

MATTI ILVES: NATO KAITSEB RIIKE VAID VALIKULISELT!

Nii, nüüd ongi see käes ja on tehtud teatavaks, et riike kaistakse vaid valikuliselt. Juba on Euroopa diplomaadid hoiatanud meie suurt sõpra Türgit, et ta täieõigusliku NATO liikmena ei saa toetuda artikkel 5-le, kui riik sattub konflikti Venemaaga!
Pilt: Protestija hoiab plakatit,"Tapja Venemaa! Kao Süüriast".

Ankara on nõudnud ühist maavägede operatsiooni Süürias ja vahhabiitlik Saudi-Araabia oli kohe valmis Türgit toetama. Türklased väidavad, et vaid nii oleks võimalik lõpetada juba viis aastat kestnud sõda.
Türgi kava põhineb sellel, et rakenduks kohe NATO lepingu artikkel 5-e kollektiivse kaitse klausel, kui tema vägesid ründaksid Venemaa sõjajõud Süürias.

Saksamaa on teatanud, et sellisel juhul Türgil ei ole oodata NATO abi, samuti teatas Luksemburgi välisminister Jean Asselborn Saksa ajakirjale "Der Spiegel" - Türgil ei ole mõtet oodata abi NATO-lt.

Ilmselt ei ole oodata abi NATO riikidelt ka eriti raskesti kaitstavatel Balti osariikidel võimalikus sõjas Venemaaga. Eriti veel siis, kui Venemaa provotseerib mõnes riigis rahvustevahelise konflikti ja tõttab vaid appi oma kaasmaalastele. Küll siis NATO leiab juba ettekäände, et mitte alustada täismõõdulist sõda Venemaaga. Parim, mida võidakse teha, on alustada läbirääkimisi rahu saavutamiseks.

Kasutatud allikas: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3455934/Nato-warns-Turkey-t-count-support-conflict-Russia-tensions-escalate.html
____________
Lugege lisaks sissekandeid "Muutunud NATO" ning "NATO ja sõjad", SIIT.

7 kommentaari:

Anonüümne 14. märts 2016, kell 13:01  

See oleks ideaalne, kui Venemaa ja Türgi üksteisega sõdiksid. Euroopa saaks tükiks ajaks mõlemast rahu.

Anonüümne 14. märts 2016, kell 15:07  

Babüloonia kombed suuremahulise püksikakamise ideoloogiaga. Haisev uusbabüloonia on inimkonna kõige võikam väljaheide.

Keegi on kuskil võrdsem?

Ülivaene Eesti ei saa kübetki tähelepanu, et on ülivaene ja EL sotsiaalharta sissetulekute osa on siiani meie irvitava koalitsiooni tõttu vastu võtmata.

ESMi ja mujale nõutakse Eestilt makseid kui jõukalt, kohustatud riigilt.

Anonüümne 14. märts 2016, kell 17:32  

Paraku Eesti valitsus ja veel mingi kahtlasevõitu seltskond ju väidab Eesti olevat jõuka riigi.

maks 14. märts 2016, kell 19:43  

Eelmise nädala Saksa Focus poliitmagasini teatel
on olemas salastatatud analüüs, et NATO EI! võida sõjalist konflikti Euroopas Venemaa vastu. Saksa jt teavad ning EI toeta Türgit sõja korral. Türgi F-16 ei saa vastu Vene uutele Su 35 kui Su 30 CM vastu. Kurdid toetavad venelasi, Sõda EI tule! Türklane pekstakse läbi kui Gruusia 2008.a.
Eestlased peavad mõtlema.

Anonüümne 14. märts 2016, kell 22:09  

Eesti kartma ei pea!

Meil on Taavi Rõivas ja Arto Aas. Autod on neil kallid, vaenlane meid rünnata ei julge.

Miks pole hakatud tuumarelva soetama, kas Eesti on suveräänne riik või ei ole?

Kuhu jäävad tõeliselt mõjusad relvad?

Anonüümne 15. märts 2016, kell 00:48  

Loodame, et NATO teatud üksused ei saa käsku merkelistide arvates hakata liiga rahvuslike riikide iseseisvust maha suruma. Selleks on neil jõudu küll.

Anonüümne 15. märts 2016, kell 09:52  

Hah. NATO on kõrgeimal, nähtamatul tasandil "ärimeeste organisatsioon" ja nad kaitsevad liikmesriike ainult siis kui see on väga suurtele onudele kasulik. Nagu näha, ei taheta isegi Türgi pärast Venemaaga lõplikult tülli minna, mis siis veel Baltikumist rääkida.
Eks seda ole ammu öeldud, et "mingi" Baltikumi pärast NATO tuumasõjaga ei riski.

Arukas on vaadelda olukordi nagu nad tegelikult on. Kellel ikka väga suur hirm on, ostku parem oma üheotsapilet ära jne.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP