RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 7. märts 2016

Johnsoni nõunik: EL on kui Titanic, mis ei muutnud kurssi ja uppus

Londoni linnapea Boris Johnsoni majandusnõunik Gerard Lyons kirjutab, et kuigi Euroopa Liit tundub suur ja turvaline just nagu sadamast väljunud Titanic, lõpeb sõit vältimatu katastroofiga ning Suurbritannial on aeg laevalt lahkuda, kuni veel võimalik.

“Euroopa Liit on just nagu Titanic. Kujutlege, et olete Southamptoni sadamas päeval, mil Titanic merele läks. Tema suurus jättis võitmatu mulje: turvaline, kindel. Ta polnud seda. Vaatamata hoiatustele läheneva ohu kohta ei muutnud ta kurssi, põrkas takistusele ja uppus,” kirjutab Gerard Lyons väljaandes The Telegraph.
Titanic Southamptoni sadamas enne saatuslikku merereisi
Titanic Southamptoni sadamas enne saatuslikku merereisi

“Suuruse tõttu leiavad mõned, et Suurbritannial on turvalisem ja majanduslikult kindlam olla Euroopa Liidus. Meil on praegu võimalus hüpata laevalt turvalisusse. Võimalus, mida arvatavasti hiljem enam ei tule. Mitte hüpe pimedusse, vaid nende jaoks, kes vaatavad kaugemale, on see samm turvalisuse poole,” kirjutab Lyons, vihjates peaminister David Cameroni sõnadele, et Suurbritannia lahkumine EL-ist oleks kui hüpe pimedusse.
Linnapea nõuniku sõnul lubab EL-ist väljaastumine Suurbritannial naasta oma suveräänsuse juurde, seada sisserändele mõistlikud piirid ning pöörata tähelepanu oma firmade ja tööliste vajadustele.
“Nii nagu Titanicu privilegeeritud esimese klassi reisijatel polnud aimugi, mis toimus alumistel dekkidel, nõnda pole ka EL suutnud toime tulla mitte ühegi tema ees seisnud väljakutsega, olgu selleks massiline sisseränne, eurotsooni kriis või tööpuudus noorte seas,” leiab Lyons.
Briti esieuroskeptik Nigel Farage tunneb ilmset piinlikkust, olles tunnistajaks Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ja Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulzi õrnusehetkele. Foto: Frederick Florin, AFP/Scanpix
Briti esieuroskeptik Nigel Farage tunneb ilmset piinlikkust, olles tunnistajaks Euroopa 
Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ja Euroopa Parlamendi presidendi Martin 
Schulzi õrnusehetkele. Foto: Frederick Florin, AFP/Scanpix


David Cameroni valitsus korraldab 23. juunil referendumi, kus rahvalt küsitakse, kas Ühendkuningriik peaks jääma EL-i või sealt lahkuma. Brüsselilt teatud järeleandmised välja kaubelnud Cameron pooldab jäämist, kuid tema erakond on selles küsimuses lõhenenud ning osa ministritest toetab liidust lahkumist.
EL-ist lahkumist ehk Brexitit on asunud toetama ka populaarne Londoni linnapea Boris Johnson, kellest arvatakse, et ta on sihikule võtnud Cameroni koha.
23. juuni hääletuse tulemused saavad ilmselt olema väga tasavägised ning on raske ennustada, kas kaalukauss langeb EL-i pooldajate või sealt lahkuda soovijate kasuks.

Allikas: http://objektiiv.ee/johnsoni-nounik-el-on-kui-titanic-mis-ei-muutnud-kurssi-ja-uppus/

1 kommentaari:

Anonüümne 8. märts 2016, kell 00:36  

Titanic'uga oli veel see jama, et Ameerikas väljastatud raamatu kohaselt laevakere jaoks oli valitud üsna rabe terasesort. Laeva reisijatest, kellest enamik ei pooldanud Föderaalse Reservi nimelise keskpanga loomist, oli tarvis lahti saada ning militaarmeetmeid teatud põhjustel ei tahetud kasutada. Seega, pingsa mõttetöö tulemusena "probleemi" lahenduseks said rabe materjal, jäämägi ning külm vesi - õnnetusjuhtum. Meie päevil vändatud film süvendas veelgi seda õnnetusjuhtumi versiooni... Aitäh, Leonardo, aitäh Kate!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP