RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. august 2013

Baltimaade konservatiivid: aeg on küps uueks rahvuslikuks ärkamiseks


Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Riia, 24.08.2013

Reedel Bauskas Balti keti 24. aastapäeva tähistama kogunenud Läti valitsuspartei “Kõik Läti eest!” (Visu Latvijai!), Leedu Rahvuslaste Liidu (Tautininkų sąjunga) ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindajad kirjutasid alla ühisdeklaratsioonile, mis hoiatab Balti riike nii idast kui ka läänest lähtuvate ohtude eest. Kolm rahvuslikku erakonda lubavad teha koostööd, et valgustada teed Baltimaade uueks rahvuslikuks ärkamiseks ja kaitsta oma rahvaid suurriikide imperialismi ning rahvusülese globalismi eest.
Peamiste ohtudena Eesti, Läti ja Leedu vabadusele näevad rahvuslased Euroopa Liidu jätkuvat tsentraliseerimist, ähvardavat uut massiimmigratsiooni, finantsilisi välismõjusid, Venemaa imperialistlikke ambitsioone ja oma rahvaste keerulist demograafilist olukorda. Ühisdeklaratsioon kutsub üles tugevdama Balti riikide kaitsejõude ning arendama isamaalist haridust ja kultuuri, taastamaks oma rahvuslik uhkus, vaimne ühtekuuluvus ja usk iseendasse.
Deklaratsiooni allkirjastamise eel peetud kõnes ütles “Kõik Läti eest!” üks liidreid Raivis Dzintars: “Tihti arvatakse, et rahvuskonservatiivid on multikulturalismi vastu, kuid iroonilisel kombel oleme just meie kõige rohkem selle poolt. Mitmekesine maailm tähendab rahvusriikide säilimist, mitte rahvuste lahustamist. Me peame kaitsma oma väikesi rahvaid ja seega ei saa me lubada mingisugust uut massilist sisserännet.”
“13. sajandil õnnestus sakslastel meie rahvad ühekaupa vallutada, sest me ei võidelnud koos, vaid tülitsesime,” lisas Eesti konservatiivide juht Mart Helme. “Samuti õnnestus Molotovi-Ribbentropi pakt, kuna me ei teinud koostööd. Me peame ükskord ometi sellest õppima. Suurriikide diplomaatia on alati saladiplomaatia. Aga kui meie väikerahvastena ei aktsepteeri selliseid salakokkuleppeid ja üheskoos vastu hakkame, ei hakka need kunagi toimima.”
Gintaras Songaila, Leedu Rahvuslaste Liidu esimees tunnistas oma kõnes: “On kummaline, et kõik kolm Balti riiki elavad eraldi infoväljades. Just see võimaldab meiega ükshaaval manipuleerida ja meid allutada. Me peame astuma resoluutseid samme oma infoväljade ühendamiseks ja sel moel niisuguste mõjutamiskatsete nurjamiseks.”
Allkirjastamiseks valiti Balti keti aastapäev märgina Eesti, Läti ja Leedu ajaloolisest koostööst otsustavatel hetkedel ja tunnustusena Baltimaade võitlusele vabaduse eest. Bauska linn Lätis oli üks paiku, mida 1989. aastal läbis Balti kett. Alates juunikuistest kohalikest valimistest juhivad Bauskat Läti rahvuskonservatiivid.
Pärast tseremoniaalset allakirjutamist Bauska maavalitsuse ruumides ühinesid kolme konservatiivse erakonna juhid linnaväljakul süütama küünlaid Balti keti mälestuseks.

Allikas: http://www.ekre.ee/baltimaade-konservatiivid-aeg-on-kups-uueks-rahvuslikuks-arkamiseks/

1 kommentaari:

Anonüümne 28. august 2013, kell 12:10  

Авдеев. Расология.
http://via-midgard.info/news/chexiya-chexam-v-chexii-trebuyut-vyselit-vsex.htm
expansia



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP