RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. august 2013

MATTI ILVES: LÜHIDALT LÄÄNE IMPERIALISMIST

Üha rohkem puutume me kokku Lääne imperialismiga, kus riikidele ja rahvastele pressitakse peale oma manduvat kultuuri ja "demokraatiat", seda ka sõjalist sekkumist kasutades. Kus kohast võtavad lääneriigid selleks õiguse, et pidada oma elulaadi kõige õigemaks ja demokraatlikumaks? Teised riigid, sageli palju vanemate kultuuridega, aga ei oska läänlaste arvates elada nii nagu vaja.

Värvikalt on seda kirjeldanud Oswald Spengler oma "Õhtumaa allakäigus" ("Untergang des Abendlandes"). Selle filosoofia kohaselt ei looda ta, et Euroopa suudaks enam kultuuri kõrgemale arendada. Tal jäävat veel viimaseks ülesandeks oma kultuuri levitada teistes maailmaosades, nagu omal ajal Aleksander Suur tegi Kreeka kultuuriga. Võimetu sünnitama uut Goethet, peaks Euroopa selleks andma uue maailmavallutaja - Cesari.

Kaasajal on kahjuks kujunenud selleks "Cesariks", kultuurikandjaks, globalistid koos oma relvastatud rusika NATO-ga, mis ei ole kaugeltki enam kaitseorganisatsioon (mida ta veel oli kui Eesti sinna astus, muutunud NATO-st lugege SIIT), vaid pidevalt peremeeste huvides sõdiv ühendus.

1 kommentaari:

Anonüümne 18. august 2013, kell 22:02  

NATO ülivõim on kustumas ja kustub peagi. Taleban lõi NATOl hambad kurku. Sai nagu CCCP oma sauna.
Eesti osalus NATOS on ühinemine kaotajaga 21. sajandil.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP