RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 7. august 2013

Helme: Tallinna opositsiooni šansid Keskerakonna vastu on meieta nullilähedased

(Postimees/Scanpix)


Konservatiivse rahvaerakonna esimees Mart Helme usub, et tema partei Tallinna valimistel volikogu ukse taha ei jää ning see, kellega erakond koostööd tegema asub, sõltub valimistulemustest.
"See sõltub kõige puhtamal kujul valimistulemustest," ütles Helme ERR-i uudisteportaalile selle kohta, kellega võib Konservatiivne Rahvaerakond koostööd teha.

"Aga võib-olla on valimistulemused niisugused, et Savisaar moodustab ilma igasuguse pingutuseta järgmise linnavalitsuse ainult Keskerakonna jõududega," spekuleeris ta.

"Mis puutub teist poolt (IRL, Reformierakond ja SDE - toim.), siis nende šansid ilma meieta moodustada uut linnavalitsust on nullilähedased," lausus Helme.

Kui Keskerakonna populaarsus pealinnas on 50% lähedal, siis teised jagavad seda ülejäänut.

"Arvestades seda, millist usalduskrediiti minu suhtes on ilmutatud, siis ma olen üsna veendunud, et volikogu ukse taha ei jää me mingil juhul," sõnas ta. Kui suure osa Helme erakond volikogu kohtadest saab, ei osanud ta veel ennustada.

Sotside ja IRL-i linnapeakandidaadid Andres Anvelt ja Eerik-Niiles Kross pidasid eile "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus Helme populaarsust murettekitavaks ja pakkusid välja, et otsustaval momendil võib Helme asuda koostööle Keskerakonnaga.

Helme kurtis, et propagandistlikult püütakse konservatiivset rahvaerakonda mingisuguseks Savisaare käpiknukuks tembeldada. "Absoluutselt absurdne väide. Me oleme kolmas jõud, alternatiiv," rõhutas ta.

Ta lisas, et koalitsiooni puhul on alati tegemist koalitsiooniläbirääkimistega. Helme sõnul on oluline saada koalitsioonilepingusse need punktid, mis on erakonna valimisplatvormis kõige olulisemad. Aleksander Krjukov

Allikas: http://uudised.err.ee/index.php?06284502&print=1

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP