RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 3. august 2013

Mart Helme: Tallinnas võimule tulles kaotaks ma igasuguse kakskeelsuse

www.DELFI.ee

Sinimägede 69. aastapäev
Foto: Hendrik Osula
 
Viimaste EMORi küsitluste tulemuse kohaselt Edgar Savisaare järel populaarsuselt teine Tallinna linnapeakandidaat ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme ütles intervjuus Eesti Päevalehele ja Delfile, et tema juhitud linnas ei oleks kohta kakskeelsusel.
Olete rahvuslik konservatiiv. Kuidas kavatsete seda Tallinna linna juhtimises kasutada?
Üks meie loosungeid on – Tallinn taas eestikeelseks linnaks. See tähendab seda, et meie ei poolda Eesti Vabariigis ei varjatud ega avalikku kakskeelsust. Selles küsimuses eristume väga selgelt nii Keskerakonnast kui ka Sotsiaaldemokraatidest, kelle liikmed eesotsas Ossinovskiga on välja käinud sisuliselt kakskeelsuse legaliseerimise idee.
Meie erakond on seda meelt, et Eesti pealinnas aetaks asju eesti keeles. On olemas ka konkreetne idee selles osas – inimesed, kes ei valda eesti keelt, suuremas osas vene rahvusest vanema põlvkonna esindajad, ostaksid linnavalitsuse juures vastava tõlkebüroo juurest endale selle teenuse.
Meie maksumaksja ei pea kinni maksma kakskeelsust kirjalikul moel ei portaalides ega ka kakskeelsete ametnike näol igas linna- ja linnaosavalitsuses. See on inimese oma mure - kui ei viitsi eesti keelt ära õppida või kui oled lühiajaliselt siin ja ei ole mõtet eesti keelt ära õppida, siis ostad endale selle teenuse.
Pikemalt sellest, mis võib olla Mart Helme populaarsuse taga, kuidas on Helme ja Edgar Savisaar omavahel seotud ning milline näeks välja Helme juhitud Tallinn, saab lugeda homsest Eesti Päevalehest.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=66533488

1 kommentaari:

Anonüümne 3. august 2013, kell 21:58  

Tallinn vohab inglise keelsest teabest, reklaamist kui viitadest. Peamine on inglise keele surve eesti keelele ja mitte vene keel. Oodake kümneid tuhandeid pakisid või hindusid. Keegi neist eesti keelt suhu ei võta. Nad tulevad niikuinii...see on peamine.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP