RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 24. august 2013

Mart Helme: meie oleme tõusev ja parlamendierakonnad langev trend

Mart Helme. Foto: Raigo Pajula.
 
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Mart Helme sõnul näitas Emori augustikuine erakondade populaarsusuuring, et EKRE tõusev ja parlamendierakonnad langev trend ning ta avaldas veendumust, et tõus jätkub.
Emori uuringu järgi kasvas augustis valijate toetus EKREle kaks korda ehk kahelt protsendilt neljale.
Helme sõnul on inimestel lihtsalt tüdimus ja nad on väljunud suurerakondade mugavustsoonist, kus käib eelkõige Reformierakonna ja Keskerakonna vahel vastastikune demoniseerimine.
«Otsitakse alternatiive ja EKRE on kindlasti tõsiseltvõetav alternatiiv. Ma ei hakka kedagi maha tegema aga kõik teised variandid on juba ära proovitud. Inimesed ei ole idioodid, nad ei korda järjekindlalt samu liigutusi, lootes, et ükskord peab tulema teistsugune tulemus,» lausus Helme.
EKRE esimehe sõnul on inimesed korduvalt proovinud riigikogu erakondi erinevates kombinatsioonides kokku panna, aga on saanud Krõlovi valmi tulemuse, et «ükskõik, kuidas te sõbrad kokku istute, muusikuteks te ei kõlba».
«See ongi fenomen. Paljudele ei meeldi, et alternatiivne kolmas jõud on silmapiirile kerkinud, nagu meie erakond, aga nii ta on. Kindlasti on meie toetuse puhul tegemist ka teatud protestihäältega. Ma ei ole sinisilmne uus tulija poliitikas ja ma tean, et võbelemist veel tuleb. Kord meie toetus tõuseb, siis jälle langeb, aga põhimõtteliselt me oleme tõusev trend. Kohe algab kohalike omavalitsuste volikogude valimiskampaania ja ma usun, et meil õnnestub selles võrdlemisi nähtaval positsioonil olla,» rääkis Helme.
Helme sõnul suutis EKRE viimase kuu jooksul olla pildil ja pälvida ajakirjanduse tähelepanu.
«Mina käisin erinevalt teiste erakondade juhtidest Sinimägedes, see oli üsna laialt uudistes ja inimesed panid seda tähele. Mina ja teised EKRE liikmed oleme jaganud mitmesugustes uudistes  kommentaare. Me oleme pakkunud välja täiesti ebastandartseid ja poliitilise korrektsuse paradigmast selgelt väljas olevaid ideid. Me ehitame uut erakonda ja me teeme seda pika perspektiiviga, mitte ainut kohalike omavalitsuse valimistest lähtudes.
Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP