RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. august 2013

KGBst, süümevandest ja punasest rotatsioonist. Selektiivse mälu (mälukaotuse) kronoloogia.

Tarmo Multanen

Istun DELFIs ja loen, järjekordne KGB pätt kinni võetud. Istun arhiivis ja loen huvitavaid pabereid. Ning taban end mõttelt, et kus kuradi kohas ma olen? Kas mingis kilplaste külas? Üks otsus lollim kui teine ja kui ämber käes, siis ei mäletata või näidatakse näpuga, et tema tegi, tema tegi! Poleks ju ehk hullu midagi kui tegu tõepoolest kilplaste kogukonnaga aga.... siin on jutt Eesti riigi algusaegade helgematest peadest, võiks öelda lausa poliitilisest eliidist, kellest nii mõnigi tänaseks üpris haljale oksale jõudnud.
Aga kõigest järjekorras.

Süümevande seadus võetakse vastu 1992. Eesti Komitee ja seejärel Eesti Kongress oskavad aga seaduse nii ära näsida, et punasele nooraktiivile on tee võimu juurde 10 aasta pärast avatud. Eriti nahhaalsed muidugi vande andmisest üldse loobusid ning ega kedagi eriti ka ei ahistatud! Vajalikud spetsialistid ikkagi, kes Viru miilitsast, kes KGB eriaparatuuri tagant.....
Eesti komitee mehed olid lausa nii osavad, et oskasid ära kaotada terve ajalehe tiraazi seaduse eelnõu esialgse variandiga. Nüüd aga istub üks tolleaegsetest Europarlamendis ja tegeleb globaalsete probleemidega. Mees, kellest isegi NLKP keeldus, aktiivsest pürgimisest hoolimata....

Ja oh seda pidu, mis 2001 lahti läks. Noorkommunistidest olid tegusad mehed sirgunud, maailm lahti nende ees. Ja mitte ükski süümevande tont enam hirmutamas. Tänaste poliitbroilerite ideoloogiline eelsalk ja vaimne eeskuju. Ilma poliitikamaastikul hakkasid tegema Ansipid, Langid , Seppikud ja rida teisi. Kui Ansipist ja näiteks Lipstokist võib veel inimlikult aru saada, lihtsalt agarad partorgid, siis Seppiku koha pealt jääb küll küsimus õhku? KGB tellimusi täitev punakohtunik, kes Eesti poisse laagrisse küüditas?????

Aga läheme natukene taas ajas tagasi.Läbi ENSV Hoiukassade Peavalitsuse, Rahva Hääle ja Ametiühingute karastava tule läbi oli Eesti Panga presidendiks sirgunud tubli mees Siim Kallas. Mees, kes teadis, kuidas rahadega ringi käia! Lobeda jutuga aga kahjuks kehva mäluga sell. Aga eks seal Eesti Pangas olid suured rahad kah, kuhu see 10 milli või 30 milli ( ikka seda va rohelist raha !) parasjagu liikus, kes seda jõudis jälgida! ( ühes 1997 aasta protokollis pole Siimul aimugi, et sai PEPile 10 milli antud ja kust neil üldse selline bisnisplaan tekkis, 1999 aasta protokollis tuli aga meelde, et vist ikka andsime jah ja äriplaani lükkasime ka Eesti Pangast neile sebimiseks. Aga Viru Aabramit pole Siim küll ihusilmagagi näinud, ausalt!!!) Ma ei hakka siinkohal lahti harutama sajandi röövi ehk VEBi ja selle fondi lugu, sest õnneks on Eestis tegusaid ja sihikindlaid inimesi, kes selle loo paremini ja üksipulgi teieni toovad. Küll aga ütlen, et mõne mehe ahnus ja ambitsioonikus ei tunne piire. Pangamaailmas sulitembud korda saadetud, vaja ju otsad vette peita! Teeme partei ja omad joped sinna, kuhu vaja. Kui esimestel aastatel ei ehk sujunudki kõik nii kuidas vaja, siis 90nde lõpuaastad oli edukad. R-Hooldused ja Teabekojad konsulteerisid üksteist, mudamaffia mehed ja Viljandi rusikakangelased tassisid sula lausa kilekottidega ja elu oli kui lill. Päämehed ise ( Kallas, Rask) käisid usinasti külast külla, linnast linna, lugemaks kalleid loenguid ideedevaeguses kuid rahakatele ärimeestele. Ainuke tume plekk säravvalgel smokingul-kõiki tolle aja aktiivseid tegelasi on tabanud kollektiivne amneesia, see poliitikute tihtiesinev tõbi.No ei mäleta keegi ei ühtegi loengut, ei ühtegi poliitkonsultatsiooni!

Kõigile on kindlasti tuttav fraas Eesti kirjandusklassikast: Kiir mõisavalitsejaks, Kiir kuningaks! Võib olla natuke kohatu võrdlus, kuid iroonilisel kombel kajastub see Eesti lähiajaloos. Ja uue aja Kiired ( ei taha siinkohal küll mitte kuidagi solvata austatet Jorh Adnieli!) sebivad uhketel ametikohtadel nii kallil kodukamaral kui kaugel Brüsselis.

Siim Kallas, see Hoiupanga susserdaja.
1995- kommunist Siim Kallas välisministriks
1999- kommunist Siim Kallas rahandusministriks
2002- kommunist Siim Kallas peaministriks
2004- komunist Siim Kallas Euroopa Komisjoni asepresidendiks (korruptsioonivolinikuks sic!!!!)
2010- Euroopa Komisjoni transpordivolinikuks

Alates eelmise kümnendi lõpust hakatakse Eesti rahvast vaikselt harjutama mõttega, et Siim Kallas võiks olla järgmine Eesti president.

Andrus Ansip, mäletate, see usin partorg Tartust, heade mõtete linnast.
1998- kommunist Ansip Tartu linnapeaks
2004- kommmunist Ansip majandusministriks
2005- kommunist Ansip peaministriks

2013 hakatakse sahistama, et tublist Andrusest võiks saada järgmine Euroopa Komisjoni volinik.

Stopp, eestimaalased! Ehk aitaks kilplasteks olemisest! Tuleks mõistusele ja enam ämbrisse ei astuks!
Meie ees on riigi ja rahvana valik,kas jätkame punaste rotatsiooni või teeme panuse uuele poliitilisele eliidile. Kelle arusaamine eetikast ja kristliku kultuuriruumi põhiväärtustest ei ole rikutud.

Lõpetuseks küsimus ( mälumängur Siimulegi hää hallolluse ergutamiseks) poliitikakiibitsejatele: Kes olid 1989 aastal sünnitusvaludes Eesti Vabariigis nii tegijad mehed, et said nagu naksti 5 miljonit taala laenu? Ajal, mil õieti polnud võidki leiva peale määrida, vorstist rääkimata? Laen, mis nagu hiljem selgus, osutus tagasimaksmatuks.

Allikas: http://www.eesti.ca/kgbst-suumevandest-ja-punasest-rotatsioonist-selektiivse-malu-malukaotuse-kronoloogia/article40109

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP