RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. oktoober 2011

Belgia kuningas näitas taas oma riigi juhtimiseks vasakpoolsetele rohelist tuld

Belgia kuningas näitas taas oma riigi juhtimiseks vasakpoolsetele rohelist tuld. Peagi saab näha, kas niigi suurtes raskustes ja koormava välisvõla all vaakuv kuningriik suudab poliitilisest kriisist väljuda ning mis saab tema majandusest edasi. Ligi poolteist aastat pärast valimisi alustavad reedel koalitsioonikõnelusi kuus Belgia erakonda. Kõneluste põhiteema on tuleva aasta eelarve.
Prantsuskeelse sotsialistliku partei esimees Elio Di Rupo, kellele kuningas andis käsu kõnelusi juhtida, teatas neljapäeval, et uude valitsusse hakkavad kuuluma flaami ja frankofooni sotsialistid, liberaalid ja kristlikud demokraadid, vahendas Reuters. Belgia valitsuse moodustamine oli rohkem kui aasta ummikseisus, kuid kuu aja eest hakkasid ilmnema edusammud. Eelmisel nädalal jõudsid Belgia flaami ja vallooni poliitikud kokkuleppele ulatuslikes reformides, mis annavad muu hulgas regioonidele senisest rohkem võimu. Belgia flaamid ja valloonid olid aastaid selle üle vaielnud.
Belgia on üks neist riikidest, kellel on väga suur riigivõlg - eelmisel aastal moodustas see 96,2% sisemajanduse kogutoodangust, olles parem vaid Kreekast ja Itaaliast ning Iirimaast.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP