RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 16. oktoober 2011

Keskerakond ja Eesti Vabariik

  BHR on oma eksistentsi algusest peale mõistnud hukka Keskerakonna tegevuse eelkõige selle nurga pealt, et nimetatud erakond on Eesti riikluse tekke seisukohalt peavoolu seisukohti vastustav erakond.
Teisisõnu - Keskerakond on korduvalt ja korduvalt tõestanud, et toetab venemaa seisukohti, mille kohaselt eksisteeriv Eesti Vabariik on Eesti NSV (nõukogude sotsialistlik vabariik) õigusjärglane, millest tulenevalt on see partei venemaa poliitiline liitlane (ja mitte ainult ...)

Sellest tulenevalt on Keskerakond (keskerakondlased) nende Eesti elanike poliitiline vastane, kes peavad praegust Eesti riiki kunagise EW (1918-1940) õigusjärglaseks.

Samas on BHR siiralt imestunud, et selline seisukoht avalikus meedias alles nüüd päevavalgele tiritakse.
Tegemist on olulise ja antagonistliku vastuoluga, mis põhistab ära ning annab õigustuse Keskerakonna kui riigivastase partei võimule mittelubamise.

Iseenesest on aga küsimus praegusest Eesti Vabariigist kui vastavalt siis ENSV või EW õigusjärglasest ülioluline küsimus, sest sellega on otseselt seotud meie riigi olulisemad välis- ja sisepoliitilised seisukohad, küsimused ning nõuded (õiglased või mitteõiglased, aktsepteeritavad või mitteaktsepteeritavad) nagu piiriküsimus, kodakondsuse küsimus, venemaa poolt varastatud varade küsimus jpm.

Muide - eeltooduga haakub ka nn Nõmme Valitsuse dilemma.

DELFI: Keskerakond ei tunnista taasiseseisvumise eelset Eesti Vabariiki?
Oma 20. sünnipäeva puhul laiali saadetud ja Kesknädala veebis avaldatud tänukirjas unustab Keskerakond 73 aastat Eesti Vabariigi ajaloos ning nimetab meie riiki 20-aastaseks.

"Keskerakond tänab ja õnnitleb oma valijaid, toetajaid, sõpru, liikmeid ja Kesknädala lugejaid erakonna 20. sünnipäeval!" kirjutas Kesknädal oma eilses teates.

Teade sedastab:
"20 aastat Eesti Vabariiki.
20 aastat Eesti Keskerakonda."

Seega tunnistab Keskerakond vaid Eesti taasiseseisvumist 1991. aastal, mitte aga iseseisvuse välja kuulutamist 1918. aasta 24. veebruaril. Riigi ajaloost kaob sellega 73 aastat.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP