RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 8. oktoober 2011

Kodakondsus - vaid väärikatele

Reede, 07 oktoober 2011 17:57 Kodakondsuseta kurjategijad tuleks riigist välja saata

Malmö eesti päritolu linnapea Ilmar Reepalu tegi ettepaneku kodakondsuseta kurjategijate riigist välja saatmiseks ja ajutise kodakondsuse kehtestamiseks, et võidelda kuritegevusega linnas.

Malmö Sevedi linnaosa vaevavad jätkuvalt tõsised probleemid, mis sundisid Reepalu nõudma karmimaid seadusi kuritegevusega võitlemiseks, sealhulgas kurjategijate riigist väljasaatmist, teatab The Local.

„Ma usun, et seda tuleks rakendada tihemini, et rohkem kurjategijaid, kes pole Rootsi kodanikud tuleb riigist välja saata,“ ütles Reepalu ajalehele Sydsvenskan.

Kevadel muutusid probleemid Sevedis äärmuslikumaks ning alustati politsei laialdast jälgimisprogrammi. Hiljuti on probleemid taas tagasi tulnud.

Piirkonnas töötavad postiljonid kannavad kaasas isiklikku häirenuppu ja paljud elanikud ütlevad, et ei julge õhtul välja minna.

Vägivalla ja korratuste eest peetakse vastutavaks noorte meeste jõuku.

„Meil ei saa olla ühiskond, kus lapsed, kellel on koolis raskusi, näevad neid noori mehi kuritegelikku elustiili järgimas ja kogu piirkonda kontrollimas lihtsalt seetõttu, et kõik neid kardavad,“ ütles Reepalu.

Kui piirkonnas oli kevadel kohal suur hulk politseinikke, vähenes kuritegevus 25 protsenti. Reepalu kutsub ka nüüd politseid üles aktiivsemale tegevusele.

Lisaks sellele tahab Reepalu kehtestada ajutise kodakondsuse. „Mudel, mille puhul saaks suhteliselt kiiresti Rootsi kodakondsuse, aga mis sisaldaks mõneaastast prooviperioodi, mille jooksul poleks tõsise kuriteo toime pannul kaitset väljasaatmise eest,“ selgitas Reepalu.

Reepalu sõnul ei ole tõsiste kuritegude eest määratavate vanglakaristuste pikkused ilmselt piisavad kurjategijate mõtlema panemiseks.

„Nende sõnul, kellega ma olen rääkinud, on ainuke reaalne ähvardus selles olukorras väljasaatmine. On selge, et me ei saa seda praeguste kodakondsusreeglite juures teha, kui kõik Rootsi kodanikud on võrdsed,“ ütles Reepalu.

Vastuseks küsimusele, kas ajutine kodakondsus tähendaks omalaadset teise sordi kodakondsust, vastas Reepalu, et immigrante koheldakse niikuinii teisiti.

„Sa oled teise sordi kodanik, enne kui saad Rootsi kodakondsuse ja praegu võtab selle saamine üsna palju aega,“ tõdes Reepalu.

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP