RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 20. oktoober 2011

Vene politoloog: Baltimaadele jääb ka tulevikus vaenlase roll

 Baltimaad jäävad ka edaspidi Venemaa poliitikas mängima vaenlase rolli, leiab tuntud Vene politoloog Valeri Homjakov.

"Kas Venemaa poliitikas toimub uuenemine pärast võimuvahetust 2012. aastal? Pole kindel, kuna võimule jäävad jõud, mis oma geneetilise olemuse tõttu otsivad või loovad ettekavatsetult vaenlase kuvandit ning korrutavad seda kuvandit Venemaa auditooriumile,“ märkis Homjakov sel nädalal BNS-ile antud usutluses.

„Baltimaad pole selles mõttes üksi. See kehtib ka Ukraina, Poola ja Gruusia ning Valgevene kohta,“ lisas ta.

„Tekib mulje, et Venemaa juhtkond on veel nõukogude ajajärgu lõpus kujunenud müütide kütkes. Mida maksab näiteks agressiivne kampaania Venemaa meedias seoses probleemidega nõukogude sõdurite mälestusmärgiga Tallinnas. Ja mis siis? Mälestusmärk teisaldati, see on hoolitsetud, tema juurde viiakse võidupäeval lilli. Mingis mõttes elame edasi 20. sajandis, ehkki kalender räägib sellest, et on alanud 21. sajandi teine kümnend,“ tõdes politoloog.

Homjakov on 2001. aastal loodud mittetulundusühingu Riikliku Strateegia Nõukogu peadirektor. Selle tegevuse peasuundadeks on Venemaa arengustrateegiate väljatöötamine, info- ja analüütiliste materjalide ettevalmistamine Vene eliidile, suhtlusmehhanismi tekitamine võimude ja sõltumatute ekspertide vahele. Nõukogusse kuuluvad makromajanduse, geopoliitika ning etnilis-kultuuriliste probleemide eksperdid.

Allikas: Delfi
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP