RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. oktoober 2011

MATTI ILVES: PROBLEEMID SÕJA- JA TERRORIOHVRITE HAUDADEGA KESTAVAD IKKA VEEL...


Kirjutasin selles blogis juba probleemidest sõja- ja terroriohvrite haudadega, seda sissekannet saate lugeda SIIN. Nüüd aga näib, et nendest "arusaamatustest" võiks kirjutada lausa järjejutu. Ikka ja jälle leidub inimesi, kes proovivad ajaloosündmusi varjata, või siis adnda neile hoopis teine tähendus, mis ei ole kooskõlas ajaloofaktidega.
Alles lõppes skandaal Kuressaares mõrvatute mälestusristi lisatahvliga, nüüd aga muudeti vene vandaalide poolt lõhutud infotahvel sõjaväekalmistul pronkssõduri juures okupantidele meelepärasemaks.
Kuressaare (linna nimi taastati 1988. aastal ENSV Ülemnõukogu otsusega, kusjuures tollane Kingissepa rajooni TSN täitevkomitee esimees Ants Tammleht oli ägedalt algul selle vastu) linnavalitsus lasi paigaldada Kudjape kalmistule 1941. aasta Kuressaare massimõrva ohvrite mälestustristile lisatahvli, mis selgitab, et tegemist oli kommunistliku massimõrva ohvritega. Nädalal varem avatud mälestusristil viide kommunismile puudus.
Kuressaare linnapea Mati Mäetalu selgitus oli täiesti naeruväärne, ta ütles, et lõik "kommunistliku massimõrva ohvrid", mis esialgu pidi ristile tulema, ei jäetud ära poliitilistel kaalutlustel. Linnapea väitel oleks tekst kirjaplaadil siis nii pikaks läinud, et poleks sellele ära mahtunud ja väiksemid tähti kujundajad kasutada ei tahtnud. Nüüd osutus võimalikuks ristile aga märsa pikem tekst ilusti paigaldada.Tallinnas saadi hakkama veelgi suurema teadliku ajaloo varjamisega.
Filtri tee sõjaväekalmistul asuv pronkssõdur sai uue infotahvli, kust on ära võetud lause "2007. aasta aprillis toodi siia Tõnismäelt monument 1944. aasta 22. septembril Tallinna okupeerinud Nõukogude armee võitlejatele". Nüüdseks on see lause eemaldatud ning selle asemel on kirjas: "2007. aastal paigutati Kaitseväe kalmistule 1947. aastal Tõnismäele püstitatud monument 1944. aasta sügisel Tallinna vallutamisel surma saanud punaarmeelastele. Samal aastal maeti Tõnismäelt siia ümber 1944. aasta sügisel Tallinnas ja selle ümbruses langenud Nõukogude sõdurid", teatas DELFI.ee.
Selline riigi ja ametnike käitunine ei ole kohane väärikale ja endast lugupidavale rahvale, tehakse üks järeleandmine teise järel ja seda kas kartusest Venemaa arvamuse, või siis kohalike okupantide ning nende järglaste ees. Võib-olla tuleks trükkida ka vene koolidele ajalooõpikud, kus okupante nimetatakse oodatud vabastajateks ja kõik nende poolt kordasaadetud kuriteod on lihtsalt mahavaikitud. Häbi on sellise riigi, või õigemini Euroopa Liidu provintsi pärast!
Foto: Egon Ligi, mälestusrist Kudjape kalmistul uue infotahvliga

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP