RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 31. oktoober 2011

Üks tont käib ringi mööda Euroopat

Ma ei pea siin silmas muidugi kommunismitonti, millega alustasid „Kommunistliku partei manifesti” 1848.aastal kaks habemikku noormeest, kuigi oma ideede poolest vabaduse ja võrdsuse osas on kommunismiideoloogia ja tänane EL multikulturalismiideoloogia vägagi sarnased. Aga üks tont käib mööda Euroopat sellegipoolest ringi – nimelt hirm koalitsiooni lagunemise ees.
Otsa selles küsimuses tegi 29.septembril avameelselt lahti E(NS)V Riigikogu liige Tõnis Lukas, kes ütles, et stabiilsusfondiga liitumise eelnõu poolt hääletamine nõuab temalt suurt tahtejõudu. „Ma pingutan selle nimel, et valitsuskoalitsioon ei laguneks, sest ma annan endale täiesti aru, et kui ma hääletan antud otsuse vastu praeguses olukorras, siis algab sellest koalitsiooni lagunemine,” märkis ta http://www.nommevalitsus.org/?p=8530 .
Päev hiljem hääletasid samas küsimuses Saksamaa Bundestagi (Liidupäeva) saadikud, kes toetasid euroala ajutise päästefondi EFSF suurendamist 440 miljardile eurole, kusjuures Saksamaa enda garantii tõuseb selles 211 miljardi euroni. Koalitsioon küll veidi kärises, kuid suutis siiski püsima jääda http://www.ohtuleht.ee/445804 .
Itaalia koalitsioonid on alati lühiajalised ja haprad olnud. Siiski tõttas Itaalia eile Brüsselile lubama hiljemalt 15. novembriks esitada üksikasjalik reformikava, mis näeb muuhulgas ette pensioniea tõstmist 67. eluaastani 2026. aastaks, riigi vara müümist ja töötajate vallandamise hõlbustamist http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/el-i-tippkohtumine-andis-berlusconile-veidi-armuaega.d?id=60632641 .
Brittide olukord on muidugi tõsisem. Kuigi reakonservatiivid ähvardasid oma peaministrit mässuga, kui viimane ei korralda referendumit Euroopa Liidust väljaastumise küsimuses http://www.nommevalitsus.org/?p=8477 , õnnestus Suurbritannia peaministril David Cameronil siiski edukalt tagasi tõrjuda katse korraldada referendum Euroopa Liidust välja astumiseks. Kõigil tooridel, liberaaldemokraatidel ja leiboristidel oli käsk hääletada referendumi vastu. 483 parlamendiliiget täitsid käsku, 111 eiras seda. Enamuseks on vaja 372 häält http://www.nommevalitsus.org/?p=8529 . Põhjus sama, mis Eestiski, kus rahvaküsitlused näitasid selgelt, et enamus on EFSF-ga liitumise vastu. Ka Suurbritannias näitasid rahvaküsitlused, et Briti avalikkus on jõuliselt Euroopa Liidust lahkumise poolt. Sellest hoolimata märkis liberaaldemoraadist parlamendiliige (asepeaministriks on koalitsioonis liberaaldemokraat Nick Glegg) lord Oakeshott, et need „toori eurofoobid” on nii põikpäised, et ei hooli isegi koalitsiooni lagunemisest...  http://www.nommevalitsus.org/?p=8531
Eeltoodu valguses tundub, et taoline käsu korras hääletamine toimub kõikjal Euroopas ja vast
ainsad, kes koalitsiooni lagunemist Euroopas ei karda, on belglased, kes pole enam kui aasta jooksul suutnud valitsust moodustadagi, nii et tänavu 1.septembril pidas Euroopa Komisjon vajalikuks saata lähemal ajal Belgiale ametliku hoiatuse. Komisjon nimelt nõuab, et Belgias moodustataks kiiresti täielike volitustega valitsus. Aga mis neil seda valitsust nii vaja ongi, Brüssel dikteerib niikuinii oma tahet ülejäänud Euroopale, teatud mõttes arvestavad temaga ka nii Washington Moskva... http://www.nommevalitsus.org/?p=8452 .
 
28.oktoober 2011
 
Ahti Mänd

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP