RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 19. oktoober 2011

MATTI ILVES: KANADA LUBAS ARRETEERIDA USA EKSPRESIDENDI

Poolvaba vene telekanal (vabaks peetakse vaid ühte kanalit RTVi, mis läheb eetrisse USA-st; REN TV-le on lubatud vaid ühed uudised ja need ka kell 1 öösel Moskva aja järgi) REN TV teatas esmaspäva hilisõhtuses uudistesaates "Mis toimub?", et Kanada lubas arreteerida inimõiguste organisatsiooni Human Rights Watch nõudel USA ekspresidendi George W. Bush´i, süüks pannakse talle nn terroristide piinamise lubamist. Ikka ja jälle leidub siin maailmas lolle, kes usuvad, et piinamise teel saadud ülestunnistused on tõesed.
Saates esines üks Saksamaa kodanik, kelle peal kasutati mitmeid piinamisviise. Küll käsipidi kettidega lakke riputamist (üks noor poiss samas ruumis oli taolise piinamise tagjärjel surnud) ja seda lausa ööpäevaks või ka kauemaks. Kasutati ka elektrit, uputamist, samal ajal taoti vangile jalaga kõhtu, et piinatav hingaks ikka sisse korralikult vett ja veel pikaks ajaks pimedasse ruumi sulgemist, tavalisest peksmisest rääkimata. Selliste piinamisviiside rakendamisel olevat surnud palju vange. See saksa kodanik ei tunnistanud ennast terroritegudes süüdi ja hiljen saadi siiski kindlad andmed, et inimene on tegelikult süütu. Ime küll, ta vabastatigi Guantanamo vanglast ja saadeti Saksamaale.
Saates esines ka üks Moskvas elav USA ajakirjanik, kes arvas, et USA-s ei võeta Bushi kunagi kohtulikule vastutusele.
USA suur liitlane Iisrael on terroristide piinamisega igati nõus ja veel oktoobris 2011 teatas tulevane suursaadik Carmi Gilloni intervjuus Taani televisioonile,  et Iisraelil tuleb uuesti hakata kinnipüütud terroriste ülekuulamistel piinama. Selline avaldus tekitas Taanis sügavat pahameelt.
Aga milline on Eesti seisukoht antud küsimuses? Ma pole kuulnud USA vastast kriitikat valitsuse liikmete suust, siit saab teha lihtsa järelduse, et Eesti valitsus kiidab heaks meie liitlase ja "demokraatia" esivõitleja ning eksportööri USA käitumise.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP