RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 27. oktoober 2011

USA esindajatekoja spiiker: Venemaa naaseb nõukogudeaegse käitumise juurde

Kaks ja pool aastat pärast USA presidendi Barack Obama „reseti“ suhetes Venemaaga ütles kongressi esindajatekoja spiiker John Boehner, et talle teeb muret, et Venemaa paistab naasvat oma nõukogudeaegsete kommete juurde.

Boehner viitas teisipäeval hiljutisele uudisele, et peaminister Vladimir Putin kavatseb taas presidendiks hakata, teatab Fox News.

„Venemaa sees valitseb kontroll, võtmetähtsusega tööstusharud on natsionaliseeritud, sõltumatut meediat represseeritakse ning lojaalset opositsiooni pekstakse ja vangistatakse. Venemaa kasutab loodusvarasid poliitilise relvana. Ning ta suhtleb ebastabiilsete ja ohtlike režiimidega,“ ütles Boehner Heritage Foundationis esinedes.

„Venemaa vanade vahendite kasutamises ja vanas mõtlemises ei näe me midagi vähemat kui katset taastada nõukogude stiilis võimu ja mõju,“ lausus esindajatekoja spiiker.

Boehner osutas ka Venemaa jõu rakendamisele endiste Nõukogude vabariikide nagu Gruusia vastu ning kutsus Moskvat üles lõpetama USA ja tema liitlaste katsete nurjamine Iraani ÜRO julgeolekunõukogus vastutusele võtmiseks.

„Me peame tegema rohkem, et sundida Kremlit piirama suhteid Iraaniga, eriti tuumaprogrammi ja raketitehnoloogiaga seoses,“ ütles Boehner.

Valge Maja rahvusliku julgeoleku alane pressiesindaja Tommy Vietor kaitses administratsiooni Venemaa-poliitikat, öeldes, et see on olnud edukas vägede varustamisel Afganistanis, Iraani režiimile sanktsioonide kehtestamises, uue START leppe saavutamises ning terroristide eemal hoidmises tuumamaterjalidest, eemaldumata samas demokraatiapõhimõtetest ja toetusest Euroopa julgeolekule.

Boehneri sõnul peab administratsioon tegema rohkem kui ainult koostöövaldkondade leidmine kaubanduse ja relvastuskontrolli alal. Administratsioon peab mitte ainult näitama tugevamat moraalset autoriteeti, vaid juhinduma austusest traditsioonide vastu, mis võimaldasid USA-l vana vaenlase vastu peale jääda.

„Me ei saa väärtusi ohvriks tuua või eraldada oma huve moraalsetest kohustustest,“ ütles Boehner. „Selle asemel, et alatähtsustada Venemaa demokraatlike väärtuste ja inimõiguste eiramist, peaksime me neid selles küsimuses korrale kutsuma. USA peaks nõudma Venemaalt tema enese poliitika „reseti“. Kui need üleskutsed nõuavad hambaid, on esindajatekoda valmis neid näitama.“

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP