RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 8. oktoober 2011

MATTI ILVES: MULTIKULTUURSEST EESTIST

Mõned päevad tagasi korraldas Vikerraadio saates "Uudis+" küsitluse, küsimus millele tuli raadiokuulajatel interneti teel vastata oli: Kas tunneksite end multikultuurses keskkonnas koduselt? Vastused olid etteantud vastusevariantidele sellised: Jah - 13 %; jah kuid osaliselt - 21%; ei kultuurilised erinevused on liiga suured - 66%. Vastused olid ootuspärased, aga saatejuhtidele ilmselt valmistasid need pettumust. Püüdsid nad ju kallutada saatesse helistanud raadiokuulajaid igati multikulti kasuks.
Terve see saade oli läbinisti groteskne, juba küsimus oli täiesti valseti asetatud ja jättis mulje, justkui ei elagi eestased multikultuurses ühiskonnas. Eestis, kus võõraste osakaal läheneb juba 40%-ni peaks ju olema multikultuursus juba täelikult saavutatud ja koos Lätiga oleme EL-u kõige multikultuursemad provitsid. Aga ei, sellega veel ei lepita! Rahule jäädakse vast siis kui eestlased umbes 20. aasta pärast, või ka kiiremini, on muutunud vähemusrahvuseks enda põlisel kodumaal.
Näib, et siin elavaid venelasi ja teisi venekeelseid liigitatakse sama kultuuri kandjate hulka kui on eestlased ja meile püütakse importida veelgi võõramaid "kultuurikandjaid". Ometi on vahe hiigelsuur, luterliku kultuuripärandiga eestlased ja bütsantsliku kultuuriga õigeusklikud venelased.

3 kommentaari:

Anonüümne 8. oktoober 2011, kell 19:08  

Tõeline multikulti on rassidevaheline aga mitte eesti-soome paar.

Matti Ilves 8. oktoober 2011, kell 23:45  

Jah, eks seda Uue maailmakorra kehtestajad silmas peavad.

Anonüümne 2. november 2011, kell 18:28  

multikulti israelis
http://www.youtube.com/watch?v=gl10ZEkGoug&feature=related



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP