RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 7. detsember 2014

Euroopa kohus: homoseksuaalsuse tõttu asüüli taotlejad ei pea seda testidega tõestama

www.DELFI.ee
Foto: VINCENT KESSLER, REUTERS

Euroopa Liidu kohus otsustas, et põgenikud, kes taotlevad asüüli põhjendusel, et nad on homoseksuaalid, ei pea läbima spetsiaalseid teste selle tõestamiseks.
Kolm meest, kelle hulgas oli üks ugandalane ja üks moslemiriigist pärit mees, ei saanud asüüli, kui Hollandi kohus otsustas, et nad ei ole oma seksuaalset orientatsiooni tõestanud, vahendab BBC News.
Tšehhi võimud sattusid 2011. aastal ÜRO, Euroopa Liidu ja inimõiguslaste kriitika alla erektsiooni- ehk „fallomeetrilise“ testi kasutamise eest, mis on pärit kommunismiajast, et teha kindlaks, kas asüülitaotlejad olid homod.
Luksemburgis asuv kohus otsustas nüüd, et põgeniku seksuaalsuse kindlaks tegemine peab olema vastavuses Euroopa Liidu seadustega ning austama nende era- ja perekonnaelu.
Kohus leidis, et tõendid homoseksuaalsete aktide kohta, mis saadakse testide abil või filmil, rikuvad inimväärikust, isegi kui selleks teeb ettepaneku asüülitaotleja ise. Selliste tõendite lubamine võib kohtu hinnangul muuta need nõutavaks.
Kohus teatas, et võimud võivad asüülitaotlejat seksuaalse orientatsiooni kohta küsitleda, kuid tema seksuaalse praktika kohta ei tohi küsimusi küsida.
Asüülitaotleja suutmatus vastata küsimustele tema eraelu puudutavate asjade kohta ei ole piisav põhjus neid mitte usutavaks pidada, leidis kohus. Samuti ei ole seda homoseksuaalsuse kuulutamata jätmine kohe alguses ja sellest alles hiljem rääkimine.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=70276585 

______________
Lugege lisaks SIIT.
M.I.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP